Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Δεν θα υπάρξει συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ στις 24/4 - Σε οριακό σημείο η χώρα

Societe Generale: Δεν θα υπάρξει συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ στις 24/4 - Σε οριακό σημείο η χώρα
Eίναι διάχυτη η ανησυχία για το εάν η Ελλάδα θα κατορθώσει να λάβει την τελευταία δόση των 7,2 δισ. ευρώ
Απίθανο χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών έως το Eurogroup της 24ης Απριλίου η Societe Generale, αποτιμώντας τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται επί ελληνικού και ευρωπαϊκού εδάφους.
"Θα είναι δύσκολο να υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 24 Απριλίου, παρά τις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης", εκτιμά ο Vincent Chaigneau, στρατηγικός αναλυτής της Societe Generale.
"Τα προβλήματα θα συνεχιστούν για μερικές εβδομάδες ακόμη.
Ο δρόμος της Ελλάδας δεν είναι εύκολος", διαμηνύει ο αναλυτής της γαλλικής επενδυτικής τράπεζας.
"Eίναι διάχυτη η ανησυχία για το εάν η Ελλάδα θα κατορθώσει να λάβει την τελευταία δόση των 7,2 δισ. ευρώ", προσθέτει.
Στο μεταξύ, στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, καθώς κορυφώνονται οι πιέσεις των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση, προειδοποιεί εκ νέου το Bloomberg.
Όπως διαμηνύει εκ νέου το Bloomberg, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν επιστρέψει στα υψηλά επίπεδα που είχαν εκτιναχθεί κατά την κορύφωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
Οι πιέσεις προς την Ελλάδα αυξάνονται, καθώς η νέα κυβέρνηση δίνει μάχη για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση και να αποφύγει τον κίνδυνο χρεοκοπίας.
Όπως προσθέτει το Bloomberg, οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων έχουν εκτιναχθεί στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών.
Το απόγευμα της Τετάρτης ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's προχώρησε σε αιφνίδια υποβάθμιση της Ελλάδας, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης των συνθηκών της οικονομίας.
Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας εξαντλούνται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ μόνο για τις πρώτες δύο εβδομάδες του Μαΐου η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταβάλλει πληρωμές δόσεων προς το ΔΝΤ, συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ.

(πρώτη ενημέρωση 17 Απριλίου 2015, 07:36)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης