Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Die Zeit: Η Γερμανία σχεδιάζει χρεοκοπία της Ελλάδας εντός ευρώ - Δεν σχολιάζει η Καγκελαρία

tags :
Die Zeit: Η Γερμανία σχεδιάζει χρεοκοπία της Ελλάδας εντός ευρώ - Δεν σχολιάζει η Καγκελαρία
Η κυβέρνηση της Γερμανίας φοβάται ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της τις επόμενες εβδομάδες
Για σχέδιο της Γερμανίας το οποίο προβλέπει παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ σε περίπτωση χρεοκοπίας, αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.
Όπως σημειώνει η Die Zeit η κυβέρνηση της Γερμανίας φοβάται ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της τις επόμενες εβδομάδες.
Σε μια τέτοια περίπτωση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα πρέπει να κλείσει την κάνουλα παροχής ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.
Την περασμένη εβδομάδα μόλις που κατάφερε η Ελλάδα να αποπληρώσει τη δόση ύψους 448 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ, όπως τονίζει το δημοσίευμα.
Το σχέδιο που συζητά πλέον η Γερμανία προβλέπει χρηματοδότησης της Ελλάδας από την ΕΚΤ ακόμη και σε περίπτωση αποτυχίας.
Για το σκοπό αυτό, οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να αναδιαρθρωθούν σε βαθμό που να μπορούν να συμμετέχουν στις οικονομικές συναλλαγές της κεντρικής τράπεζας, ακόμη και μετά από μια πτώχευση.
Προϋπόθεση για μια τέτοια παραχώρηση είναι η Ελλάδα να είναι συνεργάσιμη και έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.
Η γερμανική κυβέρνηση ερωτώμενη σχετικά αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης