Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Παγκόσμιο πρότυπο η Νέα Ζηλανδία επενδύει το 21,6% στην Παιδεία - Ουραγός η Ελλάδα

Παγκόσμιο πρότυπο η Νέα Ζηλανδία επενδύει το 21,6% στην Παιδεία - Ουραγός η Ελλάδα
Στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως βρίσκεται η Ελλάδα
Τις χώρες που διαθέτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των δημοσίων δαπανών τους για τον τομέα της παιδείας, σε παγκόσμιο επίπεδο παρουσιάσει το Forbes, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Ειδικότερα η έκθεση του ΟΟΣΑ «ρίχνει φως» στο μεγάλο χάσμα μεταξύ των χωρών, όσο αφορά το ζήτημα των δαπανών για την εκπαίδευση.
Σημειώνεται ότι το ποσοστό των δημοσίων δαπανών που προορίζονται για την παιδεία έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 12,9% σήμερα της συνολικής δημόσιας δαπάνης.
Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία με το 21,6% των συνολικών δημόσιων δαπανών της να αφιερώνεται στην εκπαίδευση.
Το ίδιο ισχύει και για το Μεξικό, όπου το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 20,5%, ενώ η Βραζιλία επενδύει επίσης ένα σημαντικό τμήμα των δημοσίων οικονομικών της, στο εκπαιδευτικό σύστημα και συγκεκριμένα το 19,2%.
Στην Ευρωζώνη η Γερμανία διαθέτει το 11% των δημοσίων δαπανών της για την παιδεία, η Γαλλία το 10,2% και η Ιταλία το 8,6%.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που διαθέτουν τα λιγότερα χρήματα για το εκπαιδευτικό της σύστημα καθώς σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2015 μόλις το 2% του ΑΕΠ προορίζεται για την παιδεία.

Οι χώρες που διαθέτουν τα περισσότερα χρήματα για την Παιδεία

Which Countries Invest The Most In Education?

(πρώτη ενημέρωση 14 Απριλίου 2015, 23:47)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης