Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FAZ: Η Ρωσία δεν έχει κανένα συμφέρον να «τα χαλάσει με τη Δύση» για να βοηθήσει την Ελλάδα

FAZ: Η Ρωσία δεν έχει κανένα συμφέρον να «τα χαλάσει με τη Δύση» για να βοηθήσει την Ελλάδα
Με αφορμή το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Μόσχα
Την εκτίμηση ότι η Ρωσία δεν έχει κανένα συμφέρον να βοηθήσει την Ελλάδα διατυπώνει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, σχετικά με τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον Ρώσο Πρόεδρο, V. Putin στην Μόσχα.
«Σπάνια ο Ρώσος πρόεδρος ακούει από πρωθυπουργό της Δύσης όσα άκουσε από τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα: ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν συμβάλλουν στον τερματισμό της κρίσης στην Ουκρανία και ότι η Αθήνα θα κάνει το παν για να αποφευχθούν περαιτέρω κυρώσεις. Για τη χορήγηση πιστώσεων η ελληνική πλευρά δεν κατέβαλλε καν προσπάθεια» αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανικέ εφημερίδα όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
«Όσον αφορά την τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου και την απαγόρευση εισαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων υπήρξαν μόνο ασαφείς υποσχέσεις για συνεργασία» επισημαίνει.
Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα «στη Μόσχα έχουν υπογραφεί κατά καιρούς πολλές συμφωνίες.
Πολλές από αυτές τις οποίες θυμούνται μόνο εκείνοι που τις αρχειοθετούν».
“Δεδομένου ότι οι τόνοι μεταξύ Μόσχας και Δύσης έχουν κατέβει τον τελευταίο καιρό, ο V. Putin δεν έχει κανένα συμφέρον να τα χαλάσει με τη Δύση ή να καταβάλλει υψηλό τίμημα για τα καλά λόγια της Αθήνας, τα οποία άκουσε ούτως ή άλλως» καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης