Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Πλησιάζει η επόμενη προθεσμία της Ελλάδας - Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

CNBC: Πλησιάζει η επόμενη προθεσμία της Ελλάδας - Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο
Σήμα κινδύνου από το CNBC εν όψει του κρίσιμου Eurogroup αλλά και των πιέσεων από τις Βρυξέλλες
Η εκπνοή της επόμενης προθεσμίας για την Ελλάδα πλησιάζει απειλητικά, προειδοποιεί το CNBC, με νέο του δημοσίευμα, διαμηνύοντας ότι μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να κατέβαλε τη δόση των 450 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ την Μ. Πέμπτη, ωστόσο τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας εξαντλούνται ταχύτατα.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το CNBC η ελληνική κυβέρνηση εξοικονόμησε απλά λίγο χρόνο, αλλά τα δύσκολα είναι σίγουρα μπροστά της.
Mάλιστα, το πρακτορείο επισημαίνει ότι τόσο ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, θα βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση τα επόμενα 24ωρα, ακόμη και το Σαββατοκύριακο, παρά τις πασχαλινές διακοπές, καθώς η Ελλάδα έχει ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή της, προκείμενου να καταρτίσει την ολοκληρωμένη λίστα με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές. 
Εν τω μεταξύ, πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί μια ακόμα σημαντική συνάντηση για την Ελλάδα, η συνεδρίαση του Eurogroup που θα διεξαχθεί στις 24 Απριλίου. 
Όπως τονίζει το CNBC, η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να χρειάζεται τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων.
«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι πιθανό να βρίσκονται στα όρια τους, καθώς μετά από δέκα εβδομάδες κωλυσιεργίας και παιχνιδιών της νέας κυβέρνησης, κάθε αίσθημα συμπάθειας για την Ελλάδα πιθανότατα έχει εξαφανιστεί», προειδοποιούν με νόημα οι αναλυτές της Daiwa.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης