Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN Money: Η Ευρώπη μπορεί να ανασάνει, καθώς η Ελλάδα αποπλήρωσε κρίσιμο ποσό στο ΔΝΤ

CNN Money: Η Ευρώπη μπορεί να ανασάνει, καθώς η Ελλάδα αποπλήρωσε κρίσιμο ποσό στο ΔΝΤ
Η Αθήνα αγόρασε επιπλέον χρόνο για να διασφαλίσει την τελευταία δόση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης
Η Ευρώπη μπορεί να ανασάνει ξανά, καθώς η Ελλάδα προχώρησε σήμερα σε μια κρίσιμη αποπληρωμή χρέους προς το ΔΝΤ, σημειώνει σε δημοσίευμά του το CNN Money.
Με την αποστολή του ποσού των 460 εκατ. ευρώ, η Ελλάδα αγόρασε χρόνο για τον εαυτό της προκειμένου να διασφαλίσει την τελευταία δόση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν τον Φεβρουάριο στην επέκταση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, όμως μόνο αν ικανοποιηθούν από τα μεταρρυθμιστικά σχέδια της χώρας.
Η Αθήνα από την πλευρά της πιέζει για την όσο το δυνατόν ταχύτερη απελευθέρωση των ευρωπαϊκών κεφαλαίων, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο να βρεθεί εκτός ζώνης του ευρώ.
Όπως σημειώνεται, οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών έχουν επιδεινωθεί μετά τις καταγγελίες για bullying εκ μέρους των πιστωτών στην Ελλάδα όσον αφορά το πρόγραμμα διάσωσης, ύψους 240 δισ, ευρώ, απαιτώντας την επαναδιαπραγμάτευση των όρων ή ακόμη και ένα ακόμη «κούρεμα» του χρέους.
Εν τω μεταξύ, σημειώνεται, η ελληνική οικονομία πλήττεται ακόμη, καθώς τον Ιανουάριο η ανεργία αν και υποχώρησε ελαφρώς στο 25,7%, ωστόσο παραμένει διπλάσια έναντι των υπολοίπων μελών της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης