Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: Ο Τσίπρας ζήτησε από τον Putin εκπτώσεις στο φυσικό αέριο και άρση του εμπάργκο

WSJ: Ο Τσίπρας ζήτησε από τον Putin εκπτώσεις στο φυσικό αέριο και άρση του εμπάργκο
O Τσίπρας κατέστησε σαφές πως δεν ζητά οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε έκκληση για μία «νέα αρχή» στις ελληνορωσικές σχέσεις, υπογραμμίζει η Wall Street Journal, στον απόηχο της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Vladimir Putin, το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Απριλίου. 
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε νέο δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο Έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποίησε μία «σπάνια» επίσκεψη Ευρωπαίου αρχηγού στη Μόσχα, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωζώνη προοδεύουν με αργό ρυθμό.
Κατά τη συνάντηση, εξηγεί το δημοσίευμα, ο Τσίπρας κατέστησε σαφές πως δεν ζητά οικονομική βοήθεια.
Αντίθετα, η ελληνική πλευρά φέρεται να ζήτησε εκπτώσεις στις τιμές του ρωσικού αερίου, αλλά και την άρση του εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.
«Ο στόχος της επίσκεψής μου είναι να κάνουμε μία νέα αρχή, να δημιουργήσουμε νέες σχέσεις» σημείωσε στο περιθώριο της συνάντησης Τύπου, ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Παράλληλα, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, ο Αλ. Τσίπρας στηλίτευσε τις κυρώσεις της Ε.Ε. εναντίον της Ρωσίας, δημιουργώντας αμφιβολίες σχετικά με την ενότητα της Ευρώπης απέναντι στο εν λόγω ζήτημα.
Από την πλευρά της Ρωσίας, Ρώσοι αξιωματούχοι διαμηνύουν πως η Μόσχα εξετάζει την άρση του εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα, κατόπιν της σημερινής επίσκεψης του Τσίπρα στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης