Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist: Aν δεν πληρωθούν μισθοί, συντάξεις θα μειωθεί η δημοφιλία Τσίπρα

Economist: Aν δεν πληρωθούν μισθοί, συντάξεις θα μειωθεί η δημοφιλία Τσίπρα
Η ευφορία που επικράτησε στην Ελλάδα, τον Ιανουάριο, λόγω της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη περιοριστεί
Σφίγγει περαιτέρω ο κλοιός για την Ελλάδα, προειδοποιεί εκ νέου ο Economist, παρακολουθώντας στενά κάθε πράξη στο δράμα της ελληνικής κρίσης.
Όπως υποστηρίζει, σε νέο δημοσίευμά του, οι στιγμές για την Ελλάδα είναι και δύσκολες, αλλά και εξαιρετικά αβέβαιες.
Οι Έλληνες πολίτες δίνουν μάχη για να επιβιώσουν μέσα σε μια οικονομία, που κινείται στα όρια της πιστωτικής ασφυξίας, την ώρα που μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εξαντλούνται οι προθεσμίες που έχουν τεθεί από τους δανειστές της.
Απόλυτη προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η συλλογή των φόρων, προκειμένου να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία και να κατορθώσει η Αθήνα να καταβάλλει μισθούς, συντάξεις, αλλά και να αποφύγει τον κίνδυνο χρεοκοπίας στις 9 Απριλίου, ημέρα που πρέπει να καταβληθεί η δόση των 450 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Όμως, όπως επιμένει στη συνέχεια ο Εconomist, η επίλυση των βαθύτερων οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας δεν θα είναι τόσο απλή, ούτε τόσο εύκολη.
Η ευφορία που επικράτησε στην Ελλάδα, τον Ιανουάριο, λόγω της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη περιοριστεί.
Οι δανειστές της Ελλάδας αυξάνουν διαρκώς τις πιέσεις προς την άπειρη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν έχει κατορθώσει να διασφαλίσει την εκταμίευση μέρους της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ που προορίζεται για την Αθήνα, ενώ την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, συνεχίζει να ενοχλεί τους Ευρωπαίους εταίρους, με τις δηλώσεις του.
Η Ελλάδα κινδυνεύει εκ νέου να βυθιστεί στην ύφεση, με την ανεργία να παραμένει ακόμη σε δυσθεώρητα υψηλά επίπεδα.
Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε δεινή κατάσταση, με τα σενάρια για επιβολή περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων - στα πρότυπα της Κύπρου - να επιμένουν.
Μεγάλη μερίδα των Ελλήνων πολιτών θαυμάζει την αυστηρή στάση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στους δανειστές της Ελλάδας.
"Όμως όταν οι Έλληνες θα αρχίσουν να ανησυχούν για τις συντάξεις και τους μισθούς τους και για τα άδεια ΑΤΜs, τότε η δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα θα μειωθεί ραγδαία", καταλήγει ο Economist.

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης