Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: Η Ελλάδα βιάζεται να συντάξει τη λίστα μεταρρυθμίσεων για να ικανοποιήσει τους πιστωτές της

WSJ: Η Ελλάδα βιάζεται να συντάξει τη λίστα μεταρρυθμίσεων για να ικανοποιήσει τους πιστωτές της
Στόχος της Αθήνας, η υποβολή της μέχρι τη Δευτέρα
Η Ελλάδα βιάζεται να συντάξει τη λίστα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που θα ικανοποιήσουν τους πιστωτές της και θα διασφαλίσουν τη βοήθεια διάσωσης, που τόσο απεγνωσμένα έχει ανάγκη, καθώς εξαντλούνται τάχιστα τα κεφάλαια που διαθέτει, ενώ πλησιάζει και ο χρόνος αποπληρωμής των υποχρεώσεών της.
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, την Πέμπτη έγιναν μια σειρά από συναντήσεις στελεχών – κλειδιών της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να εξειδικεύσουν τις νέες οικονομικές πολιτικές, με στόχο την υποβολή μιας λίστας μεταρρυθμίσεων το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.
Η Ελλάδα ελπίζει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα μπορέσουν να συνεδριάσουν προκειμένου να εγκρίνουν το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης το νωρίτερο την επόμενη Τετάρτη.
Ωστόσο, αξιωματούχοι εκ των πιστωτριών χωρών της Ελλάδας επισημαίνουν ότι το οικονομικό σχέδιο θα πρέπει πρώτα να λάβει τη θετική απάντηση των τεχνοκρατών που αντιπροσωπεύουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η Ελλάδα, σημειώνεται στο άρθρο, έχει επιταχύνει τις προσπάθειες που καταβάλλει για την σύνταξη της λίστας μεταρρυθμίσεων μετά τη συνάντηση της γερμανίδας καγκελάριου, Angela Merkel, με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της οποίας προσπάθησε να τον πείσει ότι υπάρχει μόνον ένας δρόμος για την Αθήνα προκειμένου να διασφαλίσει τη χρηματοδότησή της και αυτό είναι ουσιαστικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης