Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BοfΑ Merrill Lynch: Tα τρία σενάρια για την Ελλάδα - Μεταρρυθμίσεις εντός ευρώ, το βασικό σενάριο

BοfΑ Merrill Lynch: Tα τρία σενάρια για την Ελλάδα - Μεταρρυθμίσεις εντός ευρώ, το βασικό σενάριο
Η Ελλάδα ενδεχομένως να χρειάζεται ένα σοκ που θα την αναγκάσει σε συναίνεση, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων
Tρία σενάρια για το μέλλον της Ελλάδας, ένα καλό, ένα κακό και ένα άσχημο, αναλύει, μέσω νέας έκθεσής, η Bank of America Merrill Lynch.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, τα σενάρια για την επόμενη μέρα της Ελλάδας έχουν ως εξής:

- Καλό σενάριο
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ακολουθώντας τα βήματα του πρώην ηγέτη της Βραζιλίας, Lula, κατορθώνει να μειώσει τις αρχικές ανησυχίες των αγορών, επιτυγχάνοντας εξαιρετικές επιδόσεις για την οικονομία της χώρας του.
Επί της ουσίας, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προχωρά στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ, η οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη και η χώρα σταδιακά πετυχαίνει την επάνοδό της στις αγορές.

- Κακό σενάριο
Θα επιτευχθεί μια προσωρινή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Η Αθήνα προχωρά σε μεγάλα επιτεύγματα για να θωρακίσει την παραμονή της στο ευρώ, ενώ οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να χορηγούν κεφάλαια στην Ελλάδα.
Το σενάριο αυτό είναι κακό γιατί κρίνεται μη βιώσιμο.

- Άσχημο σενάριο
Ελλάδα και δανειστές δεν καταλήγουν σε συμφωνία.
Οι καταθέσεις από τις ελληνικές τράπεζες κάνουν φτερά, επιβάλλονται στη συνέχεια περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, ενώ μοιραία η χώρα οδηγείται εκτός Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, το βασικό σενάριο προβλέπει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αφού η χώρα θα έχει λάβει απόφαση για υλοποίηση καίριων μεταρρυθμίσεων.
"Ο κίνδυνος να συμβούν, είτε το κακό σενάριο, είτε το άσχημο σενάριο, έχει αυξηθεί.
Η Ελλάδα ενδεχομένως να χρειάζεται ένα σοκ που θα την αναγκάσει σε συναίνεση, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων", καταλήγει η αμερικανική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης