Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brown Brothers Harriman: Σύντομα η επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα – Χαλαρώνουν οι φόβοι ενός Grexit

Brown Brothers Harriman: Σύντομα η επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα – Χαλαρώνουν οι φόβοι ενός Grexit
H τακτική της μικροπολιτικής οδηγεί τα πράγματα στα άκρα, τονίζεται
Σύντομα θα επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα, εκτιμά η Brown Brothers Harriman, η οποία εκτιμά ότι προς το παρόν θα χαλαρώσουν οι φόβοι ενός ενδεχόμενου Grexit, αν και επισημαίνει ότι προς το τέλος του επόμενου μήνα ενδέχεται να επανέλθουν στο προσκήνιο.
Ειδικότερα, όπως σημειώνεται, με την Ελλάδα να είναι έτοιμη να παρουσιάσει μεταρρυθμίσεις για τρίτη φορά, η Brown Brothers Harriman εκτιμά ότι μια συμφωνία θα επιτευχθεί σύντομα, καθώς η τακτική της μικροπολιτικής οδηγεί τα πράγματα στο χείλος του γκρεμού.
Η Ελλάδα παραμένει και σήμερα στο επίκεντρο, παρά το γεγονός ότι οι τοπικές αγορές παραμένουν κλειστές λόγω του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.
Ο ESM φαίνεται ότι ετοιμάζει να δώσει μια μικρή δόση το νωρίτερο την επόμενη εβδομάδα, αν η ελληνική κυβέρνηση υποβάλλει για τρίτη φορά μια σειρά μεταρρυθμιστικών προτάσεων, τις οποίες οι ευρωπαίοι πιστωτές της θα εκτιμήσουν ως αξιόπιστες.
Επίσης, η ΕΚΤ αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα και ενδεχομένως να επεκτείνει τη χρηματοδότηση του ELA, του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας, αν και στις ελληνικές τράπεζες δεν επιτρέπεται να αγοράζουν περαιτέρω κρατικά ομόλογα.
Στόχος του ELA είναι να εκπληρώνει τις ανάγκες ρευστότητας των τραπεζών και όχι να καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της κυβέρνησης.
Η Brown Brothers Harriman σημειώνει ότι «εκτιμούμε ότι μια συμφωνία θα επιτευχθεί σύντομα και οι φόβοι για ένα Grexit θα χαλαρώσουν –αν και μπορεί να επιστρέψουν προς τα τέλη του επόμενου μήνα».
Ορισμένοι παρατηρητές, όπως ο G. Soros, τονίζεται, έχουν δηλώσει πρόσφατα ότι η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι 50/50.
Η τακτική μικροπολιτικής απαιτεί να οδηγείς τα πράγματα στα άκρα, επισημαίνει και προσθέτει ότι ένα από τα προβλήματα αυτής της τακτικής είναι ότι σπαταλάται πολύτιμος χρόνος κατά τη διάρκεια του οποίου η οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση της χώρας επιδεινώνονται.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης