Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες, αν υπάρξει πολιτική σταθερότητα

Morgan Stanley: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες, αν υπάρξει  πολιτική σταθερότητα
Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ελκυστικές μακροπρόθεσμα, εάν έχει θωρακιστεί προηγουμένως η πολιτική σταθερτότητα της Ελλάδας
Ελκυστικές σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα είναι οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, υπό μια βασική ωστόσο προϋπόθεση, η οποία δεν είναι άλλη από την πολιτική σταθερότητα.
"Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ελκυστικές μακροπρόθεσμα, εάν έχει θωρακιστεί προηγουμένως η πολιτική σταθερτότητα της Ελλάδας", διαμηνύουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζες, σε νέες εκθέσεις τους, με αφορμή τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσαν την Πέμπτη 19 Μαρτίου η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς.
Σύμφωνα με το βασικό σενάριο της Morgan Stanley, θα υπάρξει ανάκαμψη στην Ελλάδα σε μακροοικονομικό επίπεδο, γεγονός που θα ωφελήσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, υπό την προϋπόθεση, όμως, της πολιτικής σταθερότητας.
Υπό το πρίσμα αυτό άλλωστε, πολιτική και μακροοικονομία αποτελούν τους δύο μεγαλύτερους κινδύνους για την επόμενη μέρα των ελληνικών τραπεζών.

Τράπεζα Πειραιώς
H Morgan Stanley διατηρεί τη σύσταση Equalweight για την Πειραιώς, με τιμή στόχο στα 0,96 ευρώ.
Αποτιμώντας τα οικονομικά μεγέθη της τράπεζας για το 2014, κάνει λόγο για σταθερές τάσεις σε λειτουργικό επίπεδο, αλλά και για ήπια ανάπτυξη σε ό,τι αφορά το μέτωπο των εσόδων.

Alpha Bank
H Morgan Stanley διατηρεί τη σύσταση Equalweight για την Alpha Bank.
Aποτιμώντας τα οικονομικά μεγέθη της τράπεζας για το 2014, η αμερικανική τράπεζα αναγνωρίζει ότι τα αυξημένα επίπεδα προβλέψεων είχαν σοβαρό αντίκτυπο στην κερδοφορία της Alpha Bank.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 00:11 21 Μαρτίου 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης