Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Handelsblatt: Οι εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες «συντηρούν» το σενάριο του Grexit

Handelsblatt: Οι εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες «συντηρούν» το σενάριο του Grexit
«Όλο και περισσότεροι Έλληνες βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, με την κυβέρνηση να επιχειρεί να αποκρύψει το πρόβλημα μέσω διάφορων κόλπων
Παρά τη συμφωνία στη μίνι Σύνοδο, η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο, καθώς οι εκροές καταθέσεων συντηρούν το σενάριο του Grexit, όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία κάνει λόγο για ελληνική Δαμόκλειο Σπάθη πάνω από την Ευρωζώνη.
«Όλο και περισσότεροι Έλληνες βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, με την κυβέρνηση να επιχειρεί να αποκρύψει το πρόβλημα μέσω διάφορων κόλπων» τονίζει το γερμανικό δημοσίευμα.
«Τα δείγματα καλής θέλησης της Αθήνας, έτσι όπως εκφράστηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στη μίνι Σύνοδο, δεν επαρκούν για να διασωθεί η Ελλάδα και να αποφύγει τη χρεοκοπία» συνεχίζει χαρακτηριστικά.
«Η φυγή των τραπεζικών κεφαλαίων μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή το τραπεζικό σύστημα και να επιφέρει την κατάρρευση της χώρας» προειδοποιεί, μιλώντας στη Handelsblatt, ο Marcel Fratzscher, επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW).
Mάλιστα, όπως εξηγεί, ενδεικτική ήταν η κατάσταση προ της Συνόδου Κορυφής, όπου οι Έλληνες απέσυραν από τις τράπεζες 300 εκ. ευρώ εν μία νυκτί.
Πρόκειται για το υψηλότερο ημερήσιο ποσό από τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου η αβεβαιότητα βρισκόταν στο απόγειό της.
Άλλωστε, όπως υπενθυμίζει το γερμανικό δημοσίευμα, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο έκαναν «φτερά» από τις ελληνικές τράπεζες 16 δισ. ευρώ, ενώ τον Φεβρουάριο ακόμη 10 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης