Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Ελλάδα, ενώ τα κρατικά ταμεία εξαντλούνται

Business Insider: Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Ελλάδα, ενώ τα κρατικά ταμεία εξαντλούνται
Η κοινή γνώμη έχει πάρει μόλις μια γεύση από το ελληνικό δράμα, που θα εξελιχθεί αργότερα μέσα στο 2015 
Η κατάσταση της ρευστότητας στην Ελλάδα παραμένει δραματική, σημειώνει σε δημοσίευμά του το Business Insider, εφορμώντας από την ανακοίνωση της Κομισιόν και την φράση «δεσμευόμαστε όλοι να δουλέψουμε γρήγορα, ώστε να δοθεί λύση όσο πιο σύντομα γίνεται».
Μια νέα λίστα μεταρρυθμίσεων υποσχέθηκε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές της, κατά την 8μερή σύσκεψη, που έλαβε χώρα στις 19 Μαρτίου, με στόχο να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή της, τονίζει το δημοσίευμα, ενώ στη συνέχεια κάνει αναφορά σε έκθεση της BNP Paribas, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.
Ειδικότερα, στην έκθεση αναφέρεται πως η ανάγκη της ελληνικής κυβέρνησης για χρηματοδότηση είναι άμεσες, με την χώρα να παραμένει εκτός των διεθνών αγορών, το πρόγραμμα διάσωσης να βρίσκεται στο γύψο και τον κρατικό κουμπαρά σχεδόν άδειο.
Ειδική μνεία κάνει και στο πρόβλημα της αύξησης των εκροών των τραπεζικών καταθέσεων, που όπως φαίνεται, βάσει μη επιβεβαιωμένων στοιχείων, αγγίζει συνολικά τα 4 δισ. ευρώ.
Είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς για πόσο η ελληνική κυβέρνηση θα μπορεί να λειτουργεί υπό τις παρούσες συνθήκες, τονίζει το δημοσίευμα.
Τα ταμειακά πλεονάσματα εξαντλούνται και οι κρατικές καταθέσεις δεν είναι απεριόριστες, ενώ παράλληλα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει υποσχεθεί αύξηση των μισθών, δημιουργώντας ένα δυνάμει εκρηκτικό κλίμα.
Από την άλλη πλευρά, η κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα είναι, επίσης, έκρυθμη, ενώ το τραπεζικό σύστημα της χώρας δέχεται ισχυρές πιέσεις και αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα λόγω της εκροής των καταθέσεων.
Σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης, επισημαίνει το Business Insider, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορεί να βοηθήσει ικανοποιητικά, αν όχι και καθόλου.
Η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να συνεργαστεί με τους δανειστές σε τεχνικό επίπεδο.
Το δημοσίευμα καταλήγει τονίζοντας ότι η κοινή γνώμη έχει δει μόνο την πρώτη πράξη του ελληνικού δράματος, το οποίο προβλέπει να κορυφώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι, δεδομένου ότι η Αθήνα έχει διαπραγματευτεί τη χρηματοδότηση, μόλις για τους επόμενους τέσσερις μήνες.
Πήραμε μόλις μία γεύση από το δράμα, που θα συνεχιστεί μέσα στην χρονιά…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης