Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Απαξιωτικός ο Economist: Λίγη η κυβέρνηση Τσίπρα απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα

Απαξιωτικός ο Economist: Λίγη η κυβέρνηση Τσίπρα απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα
Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί αντιμέτωπος, στις Βρυξέλλες, με ένα τεράστιο κύμα δυσπιστίας προς το πρόσωπό του
Λίγη μπροστά στο μέγεθος των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, μοιάζει η κυβέρνηση της χώρας, αναφέρει σε ένα νέο, άκρως απαξιωτικό, δημοσίευμά του ο Economist.
Το περιοδικό επιρρίπτει ευθέως κατηγορίες προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, καταλογίζοντάς του διγλωσσία και τονίζοντας επί της ουσίας πως αυτή η κυβέρνηση είναι πολύ λίγη απέναντι στο μέγεθος των προκλήσεων που ταλανίζουν την Ελλάδα.
Όπως επισημαίνει ο Εconomist, σήμερα Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί αντιμέτωπος, στις Βρυξέλλες, με ένα τεράστιο κύμα δυσπιστίας προς το πρόσωπό του.
Όπως σχολιάζει στη συνέχεια το περιοδικό, μετά τη συμφωνία Ελλάδας - Ευρωπαίων κατά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, η Αθήνα δεσμεύθηκε να καταρτίσει και να υλοποιήσει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.
Όμως αντί να το κάνει, η ελληνική κυβέρνηση μοιάζει να ξοδεύει τον χρόνο της, κάνοντας τον... διασκεδαστή!
Απαιτείται δουλειά και συνεργασία με τα τεχνικά κλιμάκια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν καίρια θέματα της Ελλάδας, να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές και η χώρα να σταθεί ξανά στα πόδια της.
Όμως τα τεχνικά κλιμάκια των ξένων που έχουν έρθει στην Ελλάδα καταλογίζουν στην ελληνική πλευρά μεγάλες καθυστερήσεις.
Η λύση για την Ελλάδα φαντάζει πιο μακρινή από ποτέ, προειδοποιεί ο Economist.
O Aλέξης Τσίπρας, συνεχίζει το περιοδικό, μέσα από τη σημερινή 7μερή συνάντηση, αλλά και την κατ' ιδίαν συνάντησή του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, A. Merkel, στις 23/3, δεν μπορεί να επιδιώξει τίποτα περισσότερο από την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα.
Από την πλευρά του ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, δεν είναι πρόθυμος να κάνει αποδεκτό το ελληνικό αίτημα για αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων.
Η αδιαλλαξία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ακόμη πιο αδιάλλακτους τους Ευρωπαίους, παρατηρεί ο Economist, ενώ προειδοποιεί πως πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα πάνω από την ελληνική οικονομία...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης