Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Irish Times: Η Ελλάδα επιστρέφει στην ατζέντα της Ε.Ε., καθώς αυξάνεται η απογοήτευση από την έλλειψη προόδου

Irish Times: Η Ελλάδα επιστρέφει στην ατζέντα της Ε.Ε., καθώς αυξάνεται η απογοήτευση από την έλλειψη προόδου
Καταλυτική η σκιά της Ρωσίας για την Ελλάδα, σημειώνεται στο δημοσίευμα
Η Ελλάδα επιστρέφει στην πολιτική ατζέντα της Ε.Ε. αυτή την εβδομάδα, καθώς ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πάει στις Βρυξέλλες για τη διήμερη σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών, επισημαίνεται σε άρθρο των Irish Times.
Σχεδόν δύο μήνες από τις ελληνικές εκλογές, η οικονομική κατάσταση της χώρας παραμένει αβέβαιη και παρά την επίτευξη συμφωνίας για την τετράμηνη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, η Ελλάδα θα πρέπει να προτείνει νέα μεταρρυθμιστικά μέτρα προκειμένου να ικανοποιήσει τους διεθνείς πιστωτές της.
Όπως σημειώνεται, η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μια σειρά από αποπληρωμές χρέους και μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν η χώρα έχει τα κεφάλαια προκειμένου να καλύψει τις απαιτήσεις αυτές.
Η υπομονή της Ε.Ε. για τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του έχει αρχίσει να εξαντλείται, με τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης να εκφράζουν την απογοήτευσή τους.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνεται στο δημοσίευμα, έχει χάσει πολύ γρήγορα φίλους στην Ευρώπη, κάτι στο οποίο συνέβαλε και η αντι-γερμανική ρητορική από την Αθήνα.
Σημειώνεται ακόμη ότι η προοπτική η Ρωσία να αποτελέσει μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης για την Ελλάδα, επίσης αποτελεί μια πιεστική ανησυχία, κάτι άλλωστε που διαφάνηκε και από το γεγονός ότι ο έλληνας πρωθυπουργός εκλήθη να επισκεφθεί το Βερολίνο την προσεχή Δευτέρα, όταν επιβεβαιώθηκε η είδηση ότι θα συναντηθεί με τον ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, στη Μόσχα, στις 8 Απριλίου, έναν μήνα νωρίτερα του προγραμματισμένου.
Τελευταία, επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η σκιά της Ρωσίας ίσως αποτελέσει τον καταλύτη ώστε η Ελλάδα να βρει τον δρόμο της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης