Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN Money: Η Ελλάδα ξεμένει από ρευστότητα - Το ελληνικό δράμα επιστρέφει

CNN Money: Η Ελλάδα ξεμένει από ρευστότητα - Το ελληνικό δράμα επιστρέφει
«Η κυβέρνηση επιχειρεί να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις, διαβεβαιώνοντας πως το πρόβλημα ρευστότητας δεν είναι σημαντικό»
Η Ελλάδα ξεμένει από ρευστότητα, προειδοποιεί το CNN Money, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για επιστροφή του «ελληνικού δράματος».
Ειδικότερα, στο δημοσίευμα του CNN Money επισημαίνεται πως η αποπληρωμή των δόσεων προς το ΔΝΤ έχει «στραγγίξει» τα δημόσια ταμειακά αποθέματα, με τις επικείμενες αποπληρωμές ομολόγων να προϋποθέτουν την εκταμίευση μέρους της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ.
Τη Δευτέρα 16/3 υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα αποπλήρωσε 584 εκ. ευρώ στο ΔΝΤ.
Παράλληλα, την ερχόμενη Παρασκευή 20/3 η Αθήνα καλείται να καταβάλλει ακόμη 250 εκ. ευρώ.
Όμως, η κατάσταση στα δημόσια ταμεία είναι απελπιστική, καθώς το πρωτογενές πλεόνασμα βρίσκεται μόλις στα 503 εκ. ευρώ, έναντι 1,7 δισ. ευρώ το 2014.
Τα φορολογικά έσοδα υπολείπονται κατά 1 δισ. του στόχου του Ιανουαρίου και 121 εκ. του Φεβρουαρίου.
«Η κυβέρνηση επιχειρεί να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις, διαβεβαιώνοντας πως το πρόβλημα ρευστότητας δεν είναι σημαντικό» εξηγεί το CNN Money, συμπληρώνοντας πως η Αθήνα υποστηρίζει πως δύναται να αποπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της.
«Οι κρίσιμες συζητήσεις για την Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης» προσθέτει το δημοσίευμα, καταλήγοντας πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών πιέζουν την Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις ως αντάλλαγμα στην εκταμίευση της δόσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης