Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist: Ραγδαία άνοδος του ευρωσκεπτικισμού - Στην 1η θέση στην ΕΕ η Ελλάδα

Economist: Ραγδαία άνοδος του ευρωσκεπτικισμού - Στην 1η θέση στην ΕΕ η Ελλάδα
Η εμπιστοσύνη των νέων Ευρωπαίων προς την ΕΕ το 2014 είχε υποχωρήσει στο 43%
Για την άνοδο του ευρωσκεπτικιστικού ρεύματος στην Ευρώπη προειδοποιεί με νέο άρθρο του ο Economist, σημειώνοντας ότι η ιδεολογία αμφισβήτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδεικνύεται ιδιαίτερα έντονη στις νέες ηλικίες.
Ενδιαφέρον είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα που παρουσιάζει ο Economist, με το ποσοστό των νέων, ηλικίας 15-24 ετών, που αμφισβητεί την ΕΕ να ανέρχεται στο 48%.
Μάλιστα ο Economist υπενθυμίζει ότι η Χρυσή Αυγή, που πρόκειται για ένα ακροδεξιό κόμμα, στις εκλογές του Ιανουαρίου έλαβε μεγάλο ποσοστό ψήφων από τους νέους ψηφοφόρους, μέχρι 24 ετών.
Την ίδια στιγμή η εμπιστοσύνη των νέων Ευρωπαίων προς την ΕΕ το 2014 είχε υποχωρήσει στο 43%, με υψηλότερο επίπεδο το 65% το 2007.
Σύμφωνα με τον Economist η απήχηση αυτών των ιδεών στους νέους εντοπίζεται στο γεγονός ότι είναι αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
Οι νέοι άνθρωποι είναι έντονα δυσαρεστημένοι από τους θεσμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Άλλωστε η οι θέσει εργασίας στην Ευρωζώνη μειώθηκαν κατά 6 εκατ. την περίοδο μεταξύ 2008 και 2013, με τους νέους κάτω των 25 να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των ανέργων.
Στη νότια Ευρώπη, η ανεργία των νέων είναι πολύ υψηλά, ενώ όσοι εργάζονται παίρνουν πολύ χαμηλούς μισθούς ή έχουν θέσεις μερικής απασχόλησης.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης