Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

El Mundo: Στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια – Από τους «άνδρες με τα μαύρα» της τρόικας στους «αόρατους άνδρες»

El Mundo: Στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια – Από τους «άνδρες με τα μαύρα» της τρόικας στους «αόρατους άνδρες»
Για «μακιγιάρισμα» της τρόικας όσον αφορά τη μετονομασία της σε «θεσμούς» κάνει λόγο η ισπανική εφημερίδα
Με σαρκαστικό τρόπο σχολιάζει σε άρθρο της η ισπανική εφημερίδα El Mundo την άφιξη των τεχνικών κλιμακίων των «θεσμών» στην Αθήνα, επικεντρωνόμενη στο ότι πλέον η τρόικα αποτελεί μια απαγορευμένη λέξη και κάνοντας λόγο για ένα περίεργο «μακιγιάρισμα» με το οποίο η αριστερή κυβέρνηση θέλησε να αποδείξει ότι η κατάσταση έχει αλλάξει με την έλευσή της στην εξουσία.
Μάλιστα, όπως σημειώνει, οι άνδρες των τεχνικών κλιμακίων από «άνδρες με τα μαύρα» φαίνεται να έχουν καμουφλαριστεί προκειμένου να περνούν απαρατήρητοι, κάτι άλλωστε που, όπως σημειώνεται, αποτελεί πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, τονίζεται ότι δεν θα έχουν επαφές με υψηλά ιστάμενα στελέχη, κάτι που αποτελούσε έναν από τους όρους που είχε θέσει η Αθήνα.
Πρώτη τους αποστολή θα είναι να συγκεντρώσουν όλα τα μακροοικονομικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, όπως άλλωστε εξήγησε και ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος βάφτισε τη διαδικασία σαν μια «επιχείρηση ανακάλυψης των στοιχείων».
Τα στοιχεία θα αποσταλούν εν συνεχεία στην «Ομάδα Βρυξελλών», που αποτελείται από την παλιά τρόικα, τους έλληνες διαπραγματευτές και για πρώτη φορά τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης