Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Δύσκολα θα επιτευχθεί ο στόχος αύξησης του ισολογισμού της ΕΚΤ μέσω των αγορών κρατικών ομολόγων

tags :
Rabobank: Δύσκολα θα επιτευχθεί ο στόχος αύξησης του ισολογισμού της ΕΚΤ μέσω των αγορών κρατικών ομολόγων
Η ΕΚΤ πιθανό να αντιμετωπίσει μια "σπανιότητα" κρατικών ομολόγων και όχι έλλειψη
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πιθανό να αντιμετωπίσει μια "σπανιότητα" κρατικών ομολόγων και όχι έλλειψη, αναφέρουν οι αναλυτές της Rabobank, αναφερόμενοι στα κριτήρια που έχει θέσει η ΕΚΤ για την επιλεξιμότητα των ομολόγων που θα αγοράζει.
Σύμφωνα με την Rabobank, ο στόχος της αύξησης του ισολογισμού της ΕΚΤ είναι δύσκολο να επιτευχθεί με τα κριτήρια που έχουν τεθεί.
Υπενθυμίζουν δε τις δηλώσεις του μέλους του  ΔΣ της ΕΚΤ, Β. Coeure, ότι η ΕΚΤ προέβη σε αγορές κρατικών ομολόγων, συνολικού ύψους 3,2 δισ. ευρώ, τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου.
Υπενθυμίζεται εδώ πως τη Δευτέρα ήταν η πρώτη μέρα εφαρμογής του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ.
"Οι αγορές ομολόγων ανήλθαν στα 3,2 δισ. ευρώ, ποσό πολύ μεγαλύτερο από τις φήμες περί αγορές ομολόγων έως 50 εκατ. ευρώ", τόνισε χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις του ο Coeure.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Coeure ανακοίνωσε ότι η ΕΚΤ θα ανακοινώνει σε εβδομαδιαία βάση την πορεία των αγορών ομολόγων.
"Θεωρούμε πως, λόγω της εφαρμογής του QE, oι ευρωπαϊκές τράπεζες θα κάνουν σταδιακή μεταστροφή προς επενδυτικά χαρτοφυλάκια που ενέχουν αυξημένο ρίσκο", προέβλεψε επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης