Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μεγάλη μείωση κατά 35-60% στις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών από την Euroxx

Μεγάλη μείωση κατά  35-60% στις  τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών από την Euroxx
Εθνική και Alpha Bank να παραμένουν στα top picks
Σε σημαντικές μειώσεις της τιμής στόχων των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Euroxx, διατηρώντας ωστόσο την σύσταση overweight, με τις Εθνική και Alpha Bank να παραμένουν στα top picks.
Ειδικότερα, για την Alpha Bank η νέα τιμή στόχος είναι στα 0,45 ευρώ, για τη Eurobank στα 0,15 ευρώ, για την Εθνική στα 2 ευρώ και για την Πειραιώς στα 0,70 ευρώ.

Embedded image permalink

Σύμφωνα με τη Euroxx, η πολιτική αβεβαιότητα του τελευταίο τριμήνου έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικά δύσκολο λειτουργικό περιβάλλον για τις ελληνικές τράπεζες.
Οι καταθέσεις έχουν φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα από το ξέσπαμα της κρίσης, ενώ ο κλάδος δεν έχει πρόσβαση στον διατραπεζικό δανεισμό.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν σημαντικές εκροές καταθέσεων, η στήριξη που λαμβάνουν οι ελληνικές τράπεζες από τον μηχανισμό έκτακτης παροχής ρευστότητας (ELA), ενισχύει τον κλάδο, ο οποίος είναι και βιώσιμος και σωστά ανακεφαλαιοποιημένος.
Η Euroxx αναμένει δύσκολη πορεία ενόψει για την Ελλάδα, καθώς οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι είναι αυξημένοι.
Σε αυτούς περιλαμβάνονται το ενδεχόμενο αύξησης των προβληματικών δανείων, η έγκριση της λίστας των μεταρρυθμίσεων και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.  
Ο βασικός κίνδυνος είναι η πιθανή αύξηση του πολιτικού κινδύνου κατά την λήξη της τετράμηνης παράτασης που έχει λάβει η Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης