Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

EL Mundo: Το Eurogroup δεν θα συναινέσει σε ταχύτερη εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα

EL Mundo: Το Eurogroup δεν θα συναινέσει σε ταχύτερη εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα
Επείγουσα βοήθεια αιτείται η ελληνική κυβέρνηση
Στη χρεοκοπία οδεύει η Ελλάδα, μια κατάσταση που δεν αναμενόταν μέχρι τον Ιούνιο, σημειώνει η συντηρητική ισπανική εφημερίδα El Mundo και προσθέτει ότι η Αθήνα αιτείται στο σημερινό Eurogroup επείγουσα βοήθεια.
Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, από τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν φαίνεται ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα καταφέρει να πετύχει μια ταχύτερη του αναμενόμενου εκταμίευση της δόσης.
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Thomas Oppermann, σημείωσε ότι «το επείγον του αιτήματος δεν μπορεί να σημαίνει ότι θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση εκταμίευση της επόμενης δόσης και χωρίς προηγουμένως να έχουν εκπληρωθεί οι όροι που έχει θέσει το Eurogroup».
Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Neue Osnabrücker Zeitung», οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι τις υποσχέσεις θα ακολουθήσουν πράξεις, προσθέτοντας ότι ακόμη δεν έχει σαφής η πραγματική ουσία των μεταρρυθμίσεων που έχουν παρουσιαστεί.
Παράλληλα, σύμφωνα με την Κομισιόν, οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι επαρκείς, όπως άλλωστε ανέφερε και αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Valdis Dombrovskis, σημειώνοντας ότι η επιστολή Βαρουφάκη προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, περιλαμβάνει γενικές διακηρύξεις προθέσεων.
Σημειώνει δε, ότι η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα με διαφορετικό τρόπο απ' ό,τι εμείς και υπογράμμισε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα της πλήρωσης των όρων που έχουν τεθεί.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, οι μόνες δηλώσεις στήριξης προς την Ελλάδα έχουν ακουστεί από τα χείλη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker, ο οποίος επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι η Ελλάδα δεν θα αφήσει ποτέ τη ζώνη του ευρώ, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη ζημία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης