Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Πρώτα θα αποκατασταθεί η σχέση Ελλάδας - ΕΕ και μετά θα επανέλθει η ρευστότητα

BofA: Πρώτα θα αποκατασταθεί η σχέση Ελλάδας - ΕΕ και μετά θα επανέλθει η ρευστότητα
To μήνυμα της ΕΚΤ προς την Ελλάδα ήταν σαφές: Η ΕΚΤ δεν είναι πολιτικός θεσμός και επομένως δεν είναι υποκατάστατο για τη λήψη πολιτικών αποφάσεων
Aναμενόμενη χαρακτηρίζει η Bank of America Merrill Lynch τη στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απέναντι στην Ελλάδα και τη νέα ελληνική κυβέρνηση, σχολιάζοντας τα όσα υποστήριξε, κατά την καθιερωμένη μηνιαία συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε, το μεσημέρι της Πέμπτης, 5 Μαρτίου, ο διοικητής της ΕΚΤ, Μario Draghi.
"To μήνυμα της ΕΚΤ προς την Ελλάδα ήταν σαφές:
Η ΕΚΤ δεν είναι πολιτικός θεσμός και επομένως δεν είναι υποκατάστατο για τη λήψη πολιτικών αποφάσεων", υποστηρίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα έκθεσή τους, υπό τον διακριτικό τίτλο "ECB review: Bullish for a reason".
Σύμφωνα με τη Bank of America Merrill Lynch, ήταν αναμενόμενο πως η ΕΚΤ δεν θα λάμβανε τόσο άμεσα και τόσο εύκολα απόφαση για να αρχίσει πλέον να δέχεται ξανά τα ελληνικά ομόλογα ως collaterals (εγγυήσεις), προκειμένου να χορηγεί ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες.
Είναι αναμενόμενο πως η ΕΚΤ δεν πρόκειται να λάβει αποφάσεις για την - εκ νέου - αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως collaterals, εάν προηγουμένως δεν έχει υπάρξει θετική και επιτυχημένη ολοκλήρωση του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος.
Αυτό φρόντισε να καταστήσει σαφές ο επικεφαλής της ΕΚΤ την περασμένη Πέμπτη. 
"Ο διοικητής της ΕΚΤ, Μario Draghi, επιχείρησε να ρίξει ελαφρώς τους τόνους, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, μέσω της δήλωσής του πως οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες", σχολιάζει η αμερικανική τράπεζα.
"Η χρηματοδοτική κατάσταση της Ελλάδας πρέπει να ομαλοποιηθεί.
Αυτό είναι αναγκαίο.
Αλλά προτού συμβεί αυτό, θα πρέπει να προηγηθεί κάτι άλλο, ήτοι να ομαλοποιηθεί η πολιτική σχέση μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων της", προειδοποιεί η Bank of America Merrill Lynch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης