Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Συνυφασμένη με την επιβίωση του ευρώ η μοίρα της Ελλάδας - Δεν πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη

BNP Paribas: Συνυφασμένη με την επιβίωση του ευρώ η μοίρα της Ελλάδας - Δεν πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη
Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει ή φύγει από το ευρώ, τότε θα πληγεί το κλίμα εμπιστοσύνης που επιστρέφει στην Ευρωζώνη
Άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιβίωση του ευρώ είναι η μοίρα της Ελλάδας, διαμηνύει η BNP Paribas, παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις που αφορούν στην ελληνική - και κατ' επέκταση την ευρωπαϊκή - οικονομία.
"Η εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη επιστρέφει και αυτό είναι γεγονός", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Luigi Speranza, στρατηγικός αναλυτής της BNP Paribas.
Όπως εξηγεί, εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει ή φύγει από το ευρώ, τότε θα πληγεί το κλίμα εμπιστοσύνης που επιστρέφει στην Ευρωζώνη.
"Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει ή αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, είτε από ατύχημα, είτε από πρόθεση, τότε θα πληγεί η εμπιστοσύνη στο ευρώ, ακόμη κι αν η ελληνική οικονομία αντιστοιχεί μόλις στο 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης.
Για αυτό τον λόγο, η μοίρα της Ελλάδας είναι συνυφασμένη με την επιβίωση του ευρώ", επισημαίνει χαρακτηριστικά ο οικονομολόγος της γαλλικής τράπεζας.
"Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να καταστήσουν ακόμη πιο βιώσιμη την ευρωπαϊκή οικονομία, αυξάνοντας περαιτέρω την εμπιστοσύνη", καταλήγει ο Luigi Speranza.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης