Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Πνευματικά η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει - Το «Grexit» χιλιάδων νέων… η πραγματική τραγωδία

CNBC: Πνευματικά η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει - Το «Grexit» χιλιάδων νέων… η πραγματική τραγωδία
«Δεν υπάρχει καμία επαγγελματική ευκαιρία στην Ελλάδα - Η ανεργία για τους νέους έως 24 ετών βρίσκεται στο 50%»
Την πραγματική τραγωδία της Ελλάδας αποκαλύπτει το CNBC, καθιστώντας σαφές πως το μείζον πρόβλημα της χώρας είναι η παγκόσμια πρωτιά στην φυγή νέων επιστημόνων!
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά το αμερικανικό πρακτορείο, χιλιάδες μορφωμένοι νέοι αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό, καθώς η ανεργία μεταξύ των νέων ανθρώπων στην Ελλάδα υπερβαίνει το 50%.
Μία από τους χιλιάδες λαμπρούς μελλοντικούς επιστήμονες, οι οποίοι εγκαταλείπουν την πατρίδα τους είναι και η Νεφέλη Βαρχαλίτη, η οποία μιλώντας στο CNBC δηλώνει πως «δεν θέλει ποτέ να επιστρέψει στην Ελλάδα».
«Δεν υπάρχει καμία επαγγελματική ευκαιρία.
Η ανεργία για τους νέους έως 24 ετών βρίσκεται στο 50%» συνεχίζει απογοητευμένη η 22χρονη Νεφέλη.
«Η ιστορία της Νεφέλης είναι κοινή, καθώς η πραγματική τραγωδία της Ελλάδας έγκειται στη διαρροή λαμπρών μυαλών» επισημαίνει το CNBC, επικαλούμενο τη φυγή χιλιάδων Ελλήνων, με πτυχία bachelor και master.
«Πρόκειται για πνευματική χρεοκοπία της Ελλάδας» σχολιάζει το αμερικανικό πρακτορείο.





Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, περίπου 160.000 με 180.000 απόφοιτοι των ελληνικών πανεπιστημίων έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα, μεταναστεύοντας σε άλλες χώρες – κυρίως της Ευρώπης.
Ενδεικτικά, το 71% των νέων μεταναστεύει σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το εναπομείναν 29% στην Αυστραλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία.
Το πιο ανησυχητικό στατιστικό στοιχείο έγκειται στο γεγονός πως το 46% των Ελλήνων εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει στο εξωτερικό!
Πάντως, το συγκεκριμένο στοιχεία δεν συνιστά έκπληξη, αναλογιζόμενοι πως τα τελευταία έξι χρόνια «χάθηκαν» 1 εκ. θέσεις εργασίας.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης