Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Die Zeit: Ο Schaeuble πρέπει να υποχωρήσει και να αποδεχθεί λιγότερα μέτρα λιτότητας

Die Zeit: Ο Schaeuble πρέπει να υποχωρήσει και να αποδεχθεί λιγότερα μέτρα λιτότητας
«Υποχωρήστε, κύριε Schaeuble»
Να κάνει πίσω στις απαιτήσεις προς την Ελλάδα καλεί τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, W. Schaeuble, η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit».
Ειδικότερα με άρθρο της που φέρει τον τίτλο «Υποχωρήστε, κύριε Schaeuble», επισημαίνει ότι το γερμανικό σκεπτικό για την κρίση χρέους δεν λειτουργεί.
«Αυτό θα έπρεπε ο κ. Schaeuble επιτέλους να το παραδεχθεί και να αποδεχθεί λιγότερα μέτρα λιτότητας» τονίζει ο αρθρογράφος.
«Κανένας δεν λέει ότι οι χώρες του ευρώ θα έπρεπε να δώσουν στην Ελλάδα έτσι απλώς ακόμη περισσότερα λεφτά, ότι η Ελλάδα επιτρέπεται να συνεχίσει χωρίς κάθε έλεγχο, χωρίς κανέναν όρο. Και στο τέλος να χρηματοδοτήσει προεκλογικά δώρα με χρήματα Ευρωπαίων φορολογουμένων. Το αντίθετο: Η Ελλάδα έκανε παραχωρήσεις σε πολλά αποφασιστικά σημεία έναντι του Eurogroup. Ήρθε η ώρα να γίνουν παραχωρήσεις και απέναντι στους Έλληνες, κύριε Σόιμπλε» γράφει η Zeit.
Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Η Γερμανία αναλαμβάνει το μεγαλύτερο ρίσκο», στο οποίο επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι αν και ο Schaeuble προσπαθεί να συγκεντρώσει τα στρατεύματά του, εννοώντας τις χώρες που συντάσσονται με το Βερολίνο, «η Γερμανία έχει πιο πολλά να χάσει».
Ο αρθρογράφος αναφέρει ακόμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πλέον μόνος, ενώ ένας εκ των συμμάχων του είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, J. C. Juncker.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης