Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Irish Times: Σε κρίσιμο στάδιο εισέρχονται οι συνομιλίες για την Ελλάδα, εν μέσω εντεινόμενων πιέσεων

Irish Times: Σε κρίσιμο στάδιο εισέρχονται οι συνομιλίες για την Ελλάδα, εν μέσω εντεινόμενων πιέσεων
Πιθανή η ύπαρξη προόδου μετά τη σύγκληση του Eurogroup αύριο, Παρασκευή
Σε κρίσιμο στάδιο εισέρχονται οι συνομιλίες για την παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας, επισημαίνεται σε άρθρο της εφημερίδας Irish Times, μετά την ανακοίνωση της υποβολής του σχετικού αιτήματος από την ελληνική κυβέρνηση.
Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, η συντομία του μηνύματος του προέδρου του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ότι παραλήφθηκε το αίτημα της Ελλάδας για εξάμηνη παράταση, δεν είναι τυχαία, καθώς το θέμα – κλειδί είναι τι ακριβώς είναι αυτό που ζητάει η Ελλάδα να παραταθεί και υπό ποιους όρους.
Πάντως, όπως σημειώνεται, το γεγονός ότι αποφασίστηκε η σύγκληση του Eurogroup για αύριο, Παρασκευή, υποδηλώνει ότι υπάρχει τουλάχιστον η πιθανότητα προόδου.
Μπορεί να μην έχει φθάσει η ύστατη στιγμή, ωστόσο πλησιάζει το τέλος του… παιχνιδιού, καθώς η Ευρώπη έχει δώσει περιθώριο στην Ελλάδα να αναζητήσει μέχρι αύριο την επέκταση του προγράμματος διάσωσης.
Σημειώνεται, τέλος, ότι πλέον οι πιέσεις είναι ακόμη πιο ασφυκτικές προς την Ελλάδα λόγω του τραπεζικού τομέα, καθώς αν υπάρξει ένα αδιέξοδο μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης, πέραν του κινδύνου πτώχευσης τη Ελλάδας, αυτό που διακυβεύεται είναι η κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών και η έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης