Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Τα μονοπάτια που θα οδηγήσουν την Ελλάδα έξω από την Ευρωζώνη

CNBC: Τα μονοπάτια που θα οδηγήσουν την Ελλάδα έξω από την Ευρωζώνη
Το CNBC παρουσιάζει σε ένα γράφημα τα μονοπάτια που μπορεί να ακολουθήσει η Ελλάδα και να την οδηγήσουν εκτός Ευρωζώνης
Τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ελλάδα σχολιάζει σε νέο του άρθρο το CNBC, εν αναμονή της κατάθεσης επίσημου αιτήματος από την ελληνική κυβέρνηση για την παράταση της δανειακή σύμβασης.
Όπως σημειώνει το CNBC, οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους συνεχίζονται, ωστόσο το ναυάγιο που σημειώθηκε στο Eurogroup της Δευτέρας 16/2 αναζωπύρωσε τους φόβους περί πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Σε αυτό το πλαίσιο το CNBC παρουσιάζει τα πιθανά μονοπάτια που μπορεί να ακολουθήσει η Ελλάδα και να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης.
Ειδικότερα εάν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της τότε το ενδεχόμενο του Grexit απορρίπτεται αυτόματα.




Στην περίπτωση που το αίτημα της Ελλάδας για παράταση της δανειακής σύμβασης γίνει δεκτό από τους Ευρωπαίους εταίρους, οι Έλληνες θα συνεχίσουν να υποφέρουν από την πολιτική της λιτότητας, ενώ θα αυξηθεί η στήριξη σε ακραία κόμματα.
Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, ενώ θα έρθει αντιμέτωπη με την χρεοκοπία και με μία μεγάλη κρίση του τραπεζικού συστήματος.
Από την άλλη, εάν δεν υπάρξει καμία συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους, θα τερματιστεί η βοήθεια στις ελληνικές τράπεζες, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων θα εκτιναχθούν στα ύψη και η χρεοκοπία θα είναι αναπόφευκτη.
Δεδομένου ότι οι δανειστές της Ελλάδας θα χάσουν πολλά χρήματα, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να φύγει από το ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης