Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN Money: Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την Ελλάδα – Κινδυνεύει να μείνει από χρήματα

CNN Money: Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την Ελλάδα – Κινδυνεύει να μείνει από χρήματα
Αν δεν υπάρξει συμφωνία και η ΕΚΤ δεν ανανεώσει τον ELA, αυτό θα σημάνει οικονομική καταστροφή για την Ελλάδα
Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για την Ελλάδα πριν λήξει το πρόγραμμα διάσωσης, ενώ φαίνεται έτοιμη να υποβάλει αίτημα για παράτασή του, σημειώνεται σε δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN Money.
Η πρόταση, η οποία θα μπορούσε να υποβληθεί την Τετάρτη, είναι πιθανόν να περιέχει μια αποδυνάμωση των μέτρων λιτότητας που συνδέονται με το υφιστάμενο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.
«Προτείνουν μια παράταση του προγράμματος διάσωσης, όμως επιθυμούν να επαναδιαπραγματευτούν κάθε τι που πάει πέρα από αυτά που η Ε.Ε. θα επιτρέψει», επισημαίνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg, Christian Schulz, ωστόσο προσθέτει ότι η κίνηση της Ελλάδας αποτελεί ένα «μεγάλο ψυχολογικό βήμα» ύστερα από εβδομάδες άκαρπων συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει σύντομα μια συμφωνία, διαφορετικά κινδυνεύει να μείνει από χρήματα, καθώς το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Berenberg, «αν δεν υπάρξει πιθανότητα μιας παράτασης του προγράμματος διάσωσης, τότε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πολύ πιθανό να μην παρατείνει το πρόγραμμα έκτακτης χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, ELA», προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που συμβεί αυτό, θα σημάνει «οικονομική καταστροφή» για την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης