Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: Στην ασφάλεια του χρυσού στρέφονται οι επενδυτές, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος Grexit

Bank of America Merrill Lynch: Στην ασφάλεια του χρυσού στρέφονται οι επενδυτές, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος Grexit
Το 40% των επενδυτών που συμμετείχε στη δημοσκόπηση της Bank of America Merrill Lynch εκτιμά πως η τιμή του χρυσού θα αυξηθεί σε ορίζοντα 12 μηνών
Στην ασφάλεια του χρυσού στρέφονται ολοένα και περισσότεροι managers των hedge funds, στη σκιά των αυξανόμενων φόβων περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς η χώρα δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της.
Όπως αναφέρει σε νέα δημοσκόπησή της η Bank of America Merrill Lynch, αυξάνονται οι τοποθετήσεις των επενδυτών στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου, ειδικά μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών, στο Eurogroup της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου.
Ολοένα και περισσότεροι managers των hedge funds δηλώνουν bullish (αισιόδοξοι) για τα συμβόλαια του χρυσού.
Μάλιστα το 40% των επενδυτών που συμμετείχε στην έρευνα - δημοσκόπηση της Bank of America Merrill Lynch εκτιμά πως η τιμή του χρυσού θα αυξηθεί σε ορίζοντα 12 μηνών.
Μόνο ένα ποσοστό 3% από το σύνολο των 196 επενδυτών και managers που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρεί πως ο χρυσός είναι υπερτιμημένος.
Παρά το γεγονός πως οι ανησυχίες για την Ελλάδα παραμένουν στα ύψη, οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για τις προοπτικές των ευρωπαϊκών εταιρειών.
Οι επενδυτές αυξάνουν τις τοποθετήσεις τους στις ευρωπαϊκές μετοχές, γυρίζοντας ταυτόχρονα την πλάτη τους στις αμερικανικές μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης