Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Liberation: Σκληραίνει το «μπρα ντε φερ» μεταξύ Ελλάδας και Eurogroup - Κινδυνεύει να μείνει μόνη η Αθήνα

Liberation: Σκληραίνει το «μπρα ντε φερ» μεταξύ Ελλάδας και Eurogroup - Κινδυνεύει να μείνει μόνη η Αθήνα
Σε περίπτωση που η κυβέρνηση Τσίπρα δεν καταλήξει σε συμφωνία, θα βρεθεί μόνη
Μόνη θα βρεθεί η ελληνική κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους ευρωπαίους πιστωτές της, τονίζεται σε δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Liberation.
Το Eurogroup έθεσε ένα τελεσίγραφο στην ελληνική πλευρά να αποδεχθεί την επέκταση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, που διασφαλίζει την χρηματοδότηση της χώρας προκειμένου να τηρήσει τις υποχρεώσεις της σε αντάλλαγμα νέων περικοπών στον προϋπολογισμό και αύξησης φόρων.
Στην αντίθετη περίπτωση, θα βρεθεί μόνη, σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ενδεχομένως δεν ανέμενε ότι θα βρισκόταν τόσο απομονωμένη, ελπίζοντας ότι τουλάχιστον οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας θα αποδέχονταν να δώσουν τα απαιτούμενα χρήματα, ενόσω θα πραγματοποιούνταν διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα που θα ήταν περισσότερο ευέλικτο.
Ωστόσο, η Ευρωζώνη αρνήθηκε να δώσει επιπλέον χρόνο, με το Eurogroup να απαιτεί από την αρχή των συνομιλιών, την επέκταση του τρέχοντος προγράμματος, που λήγει στα τέλη του μήνα, πριν υπάρξουν περαιτέρω συζητήσεις.
Πάντως, όπως σημειώνεται, η σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η Ελλάδα ενδεχομένως να εξηγεί την ανάγκη να δοθεί η εντύπωση μιας τιτάνιας μάχης, πριν την αναδίπλωση…
Αυτό άλλωστε θα μπορούσε να εξαχθεί ως συμπέρασμα και από τις δηλώσεις του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ήταν έτοιμος να υπογράψει μια συμβιβαστική πρόταση που παρουσιάστηκε από την Κομισιόν και στην οποία αναγνωριζόταν η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και που έδινε περιθώριο τεσσάρων μηνών.
Πάντως, αν και τα ταμεία της Ελλάδας είναι σχεδόν άδεια, ακόμη απομένει λίγος χρόνος προκειμένου όλοι να φερθούν λογικά, με τον έλληνα υπουργό Βαρουφάκη μάλιστα να δηλώνει αισιόδοξος ότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία μέσα σε 48 ώρες…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης