Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Open Europe: Φάρσα το Eurogroup - Αμφιλεγόμενη η τακτική της Ελλάδας - «Περίεργη» η στάση των εταίρων

tags :
Open Europe: Φάρσα το Eurogroup - Αμφιλεγόμενη η τακτική της Ελλάδας - «Περίεργη» η στάση των εταίρων
O Ruparel χαρακτηρίζει αμφιλεγόμενη τη διαπραγματευτική τακτική της Ελλάδας
Στην απόλυτη φάρσα εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, σχολιάζει το Open Europe.
«Δεν έχουμε ξαναδεί μία συνάντηση υπουργών Οικονομικών να εξελίσσεται τόσο άσχημα.
Μάλιστα, σε κάποιο σημείο οι συζητήσεις εξελίχθηκαν σε απόλυτη φάρσα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ryan Ruparel, επικεφαλής οικονομικών ερευνών στο Open Europe.
O Ruparel χαρακτηρίζει αμφιλεγόμενη τη διαπραγματευτική τακτική της Ελλάδας και τονίζει πως:
«Σε μία περίεργη τροπή, οι Έλληνες αξιωματούχοι παράλληλα ενημέρωναν και σχολίαζαν στον Τύπο, ενώ οι διαπραγματεύσεις υποτίθεται ότι συνεχίζονταν.
Αυτό προκάλεσε σύγχυση στα άλλα μέλη της ευρωζώνης.
Στο τέλος, η συνεδρίαση διεκόπη και στη συνέχεια ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία και χωρίς η Ελλάδα να έχει παρουσιάσει αιτήματα ή προτάσεις».
«Ήταν μάλλον σουρεαλιστικό και έμοιαζε να υπογραμμίζει την αφέλεια ή την ανυπομονησία της νέας κυβέρνησης. Ενώ οι διαρροές είναι συχνές στις Βρυξέλλες, οι διαρροές σε πραγματικό χρόνο και συνδυασμένες με εχθρικά σχόλια δεν φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός ή φιλικός τρόπος διαπραγμάτευσης», τονίζει και δεν αποτελεί θετικό οιωνό για τη συνέχεια της διαπραγμάτευσης.
Ωστόσο παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες και στο Eurogroup για το χθεσινό ναυάγιο, τονίζοντας ότι η στάση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ήταν περίεργη.
Ο αναλυτής διερωτάται γιατί το Eurogroup έκανε τον κόπο να παρουσιάσει κάτι που ήξεραν ότι θα απορριφθεί και ενδεχομένως θα προκαλέσει την οργή της ελληνικής αντιπροσωπείας.
Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με μια σκληρή απόφαση και είναι απελπιστικά μόνη.
Το μόνο που μπορεί να κερδίσει είναι μια καλύτερη διατύπωση της παράτασης του ισχύοντος προγράμματος, γεγονός που θα φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ αντιμέτωπο με την Αριστερή Πτέρυγα του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης