Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προσβλητικό άρθρο της Handelsbaltt: Ο ελληνικός λαός είναι… ηλίθιος - Δημαγωγός ο Τσίπρας

Προσβλητικό άρθρο της Handelsbaltt: Ο ελληνικός λαός είναι… ηλίθιος - Δημαγωγός ο Τσίπρας
«Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν η ΕΕ αντιταχθεί στον Τσίπρα με σκληρές πράξεις και όχι μόνο με λόγια»
Σκληρές - έως και προσβλητικές - είναι οι λέξεις που χρησιμοποιεί εναντίον της Ελλάδας η γερμανική εφημερίδα Handelsbaltt, καθώς αποκαλεί τον ελληνικό λαό… ηλίθιο!
Ενόψει του κρισιμότερου Eurogroup των τελευταίων ετών, η γερμανική εφημερίδα επιλέγει μία άκρως επιθετική τακτική, χαρακτηρίζοντας τον ελληνικό λαό ως ηλίθιο.
«Οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι. Αυτό είναι το μήνυμα που μας φθάνει από το λίκνο της δημοκρατίας, την Αθήνα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Michael Wolffsohn, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα.
«Βλέπουμε το φως και τη σκιά της δημοκρατίας. Όπως και στην Αρχαία Αθήνα, έτσι και στη Νέα Αθήνα, αναδεικνύονται τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες της δημοκρατίας» συνεχίζει.
«Τα πλεονεκτήματα είναι προφανή, το ίδιο και οι αδυναμίες. Μόνο οι κανόνες της δημοκρατίας οδηγούν στην επιθυμία της πλειοψηφίας, η οποία μετουσιώνεται στην ασκούσα πολιτική» εξηγεί εν συνεχεία.
«Όμως αυτό ενέχει τον κίνδυνο της δημαγωγίας, η οποία προσπορίζει αρνητικά τη δημοκρατία» συνεχίζει σε επικριτικό ύφος.
«Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιταχθεί στον δημαγωγό Τσίπρα με σκληρές πράξεις και όχι μόνο με λόγια» καταλήγει το άρθρο του Γερμανού καθηγητή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης