Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Spiegel: Το ακραίο σενάριο που συζητήθηκε στο Eurogroup - Η έξοδος της Ελλάδας και της Κύπρου από το ευρώ

Spiegel: Το ακραίο σενάριο που συζητήθηκε στο Eurogroup - Η έξοδος της Ελλάδας και της Κύπρου από το ευρώ
Regling (ESM): Τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ θα αποτελούσε την πιο κοστοβόρα λύση από όλες, για όλους... Και για την Ελλάδα και για τη Γερμανία και για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης
Τα ακραία σενάρια που συζητήθηκαν πίσω από τις κλειστές θύρες του έκτακτου Eurogroup της Τετάρτης 11/2 αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Κατά τις πληροφορίες του περιοδικού, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ανέλυσαν όλα τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, εντός ή και εκτός ευρώ.
Μεταξύ των σεναρίων που εξετάστηκαν, έγινε αναφορά και στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, στην περίπτωση που η Αθήνα δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της.
Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, είναι βέβαιο πως πολύ σύντομα θα την ακολουθήσει και η Κύπρος.
Ωστόσο, ακόμη κι αν και οι δύο χώρες αποχωρήσουν από το ευρώ, η Ευρωζώνη δεν θα διαλυθεί. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί πως πλέον είναι διαχειρίσιμη για τις υπόλοιπες χώρες τυχόν έξοδος της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου από το ευρώ.
"Η Ευρώπη θεωρεί διαχείρισιμους τους κινδύνους από ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας και της Κύπρου από το ευρώ", σχολιάζει χαρακτηριστικά το περιοδικό.
Ωστόσο το Spiegel ξεκαθαρίζει πως αυτό είναι το πιο ακραίο σενάριο για την Ευρωζώνη.
Το λιγότερο δυσμενές σενάριο προβλέπει πως εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, τότε η Κύπρος θα αναγκαστεί να ζητήσει πρόσθετο πακέτο διάσωσης.
"Τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ θα αποτελούσε την πιο κοστοβόρα λύση από όλες, για όλους... Και για την Ελλάδα και για τη Γερμανία και για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης", δήλωσε πρόσφατα - μιλώντας στο Der Spiegel - ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης