Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

El-Erian: Τσιρότο... οι δράσεις των Ευρωπαίων για την Ελλάδα - Παραμένει το χάσμα, ζητούνται αποφάσεις

El-Erian: Τσιρότο... οι δράσεις των Ευρωπαίων για την Ελλάδα - Παραμένει το χάσμα, ζητούνται αποφάσεις
Τα τεκταινόμενα αυτής της εβδομάδας και δη οι αποφάσεις για Ελλάδα και Ουκρανία δεν ήταν τίποτα περισσότερο από "τσιρότα"
Tην απογοήτευσή του για τους χειρισμούς των ισχυρότερων ηγετών του πλανήτη σε ό,τι αφορά μεγάλες απειλές για την παγκόσμια οικονομία, όπως η Ελλάδα και η Ουκρανία, εκφράζει ο Mohamed A. El-Erian, πρώην επικεφαλής της Pimco και νυν σύμβουλος της μητρικής της, της Allianz.
Όπως υποστηρίζει σε άρθρο του στο Βloomberg, τα τεκταινόμενα αυτής της εβδομάδας και δη οι αποφάσεις για Ελλάδα και Ουκρανία δεν ήταν τίποτα περισσότερο από "τσιρότα".
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, όσοι συμμετείχαν στις κρίσιμες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα δεν κέρδισαν τίποτα περισσότερο από χρόνο.
Επί της ουσίας δεν ελήφθη καμία σοβαρή απόφαση, με στόχο την αντιμετώπιση των αιτιών των προβλημάτων.
Εστιάζοντας στο κρίσιμο Eurogroup της Τετάρτης 11/2 ο πρώην ισχυρός άντρας της Pimco σημειώνει:
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης επιχειρήσαν στις Βρυξέλλες να αναζητήσουν έναν κοινό τόπο για την Ελλάδα. Μετά από επτά ώρες διαπραγματεύσεων, δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν ούτε έναν οδικό χάρτη για το πως θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις...
Χθες Πέμπτη, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, τόσο η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel, όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Aλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκαν πρόθυμοι να συμβιβαστούν, παρέχοντας την αναγκαία πολιτική κάλυψη ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας 16/2.
Ο συμβιβασμός που προκύπτει για την Ελλάδα αφορά μόνο την κάλυψη των άμεσων αναγκών χρηματοδότησης της χώρας.
"Ελλάδα και Ευρωπαίοι παραμένουν αρκετά μακριά σε ό,τι αφορά καίρια ερωτήματα όπως:
Πώς, γιατί και πότε η νέα κυβέρνηση θα επαναφέρει την λιτότητα, θα επιταχύνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και θα εξασφαλίσει ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας", καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης