Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Spiegel: Σε συμφιλιωτική διάθεση η Merkel - Μελετά συμβιβασμό με την Ελλάδα

Spiegel: Σε συμφιλιωτική διάθεση η Merkel - Μελετά συμβιβασμό με την Ελλάδα
Με αφορμή τις δηλώσεις της A. Merkel λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες
Για στροφή της Γερμανίδας Καγκελάριο στο ζήτημα της Ελλάδας κάνει λόγο με δημοσίευμα του το Spiegek, ερμηνεύοντας τις δηλώσεις που έκανε η καγκελάριος προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Ειδικότερα το γερμανικό περιοδικό εκτιμά ότι οι δηλώσεις της Merkel αποτελούν το «πράσινο φως» για την εξεύρεση συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ευρζώνης.
«Γνωρίζετε ότι η επιτυχία της Ευρώπης στηρίζεται στην εξεύρεση συμβιβασμών. Οι συμβιβασμοί είναι εφικτοί όταν τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα. Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο» ανέφερε η Merkel.
Πάντως, η ίδια έσπευσε να υπενθυμίσει ότι η αξιοπιστία της Ευρώπης στηρίζεται ανέκαθεν στην τήρηση των δεσμεύσεων.
«Έχουμε μερικές μέρες ακόμα μέχρι τη συνάντηση της Δευτέρας» σημείωσε χαρακτηριστικά η καγκελάριος.
Eν τω μεταξύ το στο δημοσίευμα του Spiegel αναφέρονται αναλυτικά όσα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης στη συνεδρίαση του Eurogroup, τονίζοντας την άρνηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να υπογράψει την κοινή ανακοίνωση.
Παράλληλα, υπενθυμίζει τη δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής: «Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε μια αμοιβαία βιώσιμη λύση».
Το περιοδικό σημειώνει και τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν J. C. Juncker ότι είναι ανήσυχος για τις εξελίξεις, αλλά και τις προτροπές του βρετανού πρωθυπουργού D. Cameron να βρεθεί λύση μεταξύ των δύο πλευρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης