Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist: H Δύση δεν πρέπει να υποτιμήσει την «απειλή Putin» - «Πόλεμος» κατά Ε.Ε. και ΝΑΤΟ

tags :
Economist: H Δύση δεν πρέπει να υποτιμήσει την «απειλή Putin» - «Πόλεμος» κατά Ε.Ε. και ΝΑΤΟ
 Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ αποτελούν τους υπέρτατους στόχους του Putin
Την ώρα που η Ουκρανία υποφέρει, ήρθε η ώρα για τη Δύση να αναγνωρίσει τη ρωσική απειλή και να τη λάβει σοβαρά υπόψη, αναφέρει σε δημοσίευμα του το βρετανικό περιοδικό Economist.
Αν αντικρίσει κανείς τον κόσμο με τη ματιά του Κρεμλίνου, θα διαπιστώσει ότι ο Putin είναι ο νικητής, αναφέρει ο Economist, τονίζοντας ότι παραμένει ο απόλυτος άρχοντας.
Οι ηγέτες της Δύσης πρέπει να είναι πολύ πιο αποφασιστικοί αν θέλουν να αντιμετωπίσουν την απειλή Putin, τονίζει το βρετανικό περιοδικό.
Η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ αποτελούν τους υπέρτατους στόχους του Putin.
Για αυτόν οι δυτικές αξίες και οι θεσμοί, αποτελούν μεγαλύτερη απειλή από τις στρατιωτικές δυνάμεις.
Ο Putin θέλει να ανακόψει την επέκτασή τους, να τις διαφθείρει εκ των έσω, τουλάχιστον όσον αφορά την εύθραυστη περιφέρεια της Δύσης, πασσάροντας το δικό του μοντέλο διακυβέρνησης.
Σε αυτό το μοντέλο, τα κράτη διοικούνται από την ελίτ, η οποία ελίτ είναι εξαγοράσιμη.
Από τη Γαλλία μέχρι την Ελλάδα και την Ουγγαρία, ο Putin πλησιάζει κόμματα από την άκρα δεξιά έως την αριστερά, προκειμένου να στηρίζουν τα ρωσικά συμφέροντα εντός της Ε.Ε. ή ακόμη και ποντάροντας στη στήριξή τους για διάλυση της ένωσης, αναφέρει ο Putin.
Πως μπορεί να αντιδράσει η Δύση; Καταρχήν πρέπει να αναγνωρίσει το πρόβλημα, όπως τονίζει ο Economist.
O Barack Obama θεωρεί τη Ρωσία μια αδέξια περιφερειακή δύναμη.
Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα εκπλαγούν όταν διαπιστώσουν ότι κατά το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης, η Δύση είχε ενδοιασμούς για το αν έπρεπε να διώξει την Ρωσία από τους G8, αναφέρεται χαρακτηριστικά.
«Για να παραφράσουμε τον Τρότσκι, οι ηγέτες της Δύσης μπορεί να μην ενδιαφέρονται για τον Putin, αλλά ενδιαφέρεται αυτός!», σημειώνει ο Economist.
Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης