Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

AP: Δύσκολη η μάχη της Ελλάδας στο Eurogroup - Οδηγείται σε σύγκρουση με τους πιστωτές της

AP: Δύσκολη η μάχη της Ελλάδας στο Eurogroup - Οδηγείται σε σύγκρουση με τους πιστωτές της
Δύσκολη η μάχη, καθώς η Γερμανία κρατά σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις
Έτοιμη να συγκρουστεί είναι η νέα ελληνική κυβέρνηση με τους ευρωπαίους πιστωτές της κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, σχετικά με το αίτημά της για χαλάρωση των όρων του προγράμματος διάσωσης, σημειώνει το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.
Όπως σημειώνεται, στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση οι υπουργοί Οικονομικών των 19 χωρών – μελών της Ευρωζώνης καλούνται να βρουν κοινό έδαφος σχετικά με το αίτημα της Ελλάδας να μειωθεί το βάρος από τα δάνεια διάσωσης που έχει λάβει, αλλά και να χαλαρώσουν τα μέτρα λιτότητας.
Την παραμονή της συνεδρίασης του Eurogroup, ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι δεν υπάρχει επιστροφή για την κυβέρνησή του στην προσπάθεια αναμόρφωσης των όρων του προγράμματος διάσωσης.
Πρόκειται για μια δύσκολη μάχη, επισημαίνεται στο δημοσίευμα, λαμβανομένης υπόψη της σκληρής στάσης της Γερμανίας στις διαπραγματεύσεις και όταν μάλιστα, σήμερα το πρωί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, σημείωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει μια τελική συμφωνία σχετικά με ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης