Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: Η Ελλάδα δεν ζητάει χάρες... αλλά περισσότερο χρόνο - Σημείο καμπής ο οδικός χάρτης του χρέους

WSJ: Η Ελλάδα δεν ζητάει χάρες... αλλά περισσότερο χρόνο - Σημείο καμπής ο οδικός χάρτης του χρέους
Αυξάνεται η πίεση προς Αθήνα και τράπεζες εν μέσω της διαπραγμάτευσης για το χρέος
Toν οδικό «χάρτη» για την ορθή λύση στο φλέγον πρόβλημα του ελληνικού χρέους παραθέτει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
Yπό τον τίτλο «Greek Debt: The Race for the Right Road Map», η εφημερίδα αναφέρεται στις προσπάθειες τις ελληνικής κυβέρνησης να καταστήσει βιώσιμο το δημόσιο χρέος, αλλά και στη σθεναρή αντίσταση των Ευρωπαίων στις ελληνικές αξιώσεις.
«Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η αξίωση για δημοσιονομική ελάφρυνση έχει καταστεί ως κορυφαίο θέμα διαπραγμάτευσης» σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα.
«Ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, πραγματοποιεί περιοδεία στην Ευρωζώνη προκειμένου να συναντηθεί με τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών και να αποσπάσει την υποστήριξή τους για το σχέδιο διαχείρισης του ελληνικού χρέους» συμπληρώνει η Wall Street Journal.
Και συνεχίζει: Ο Γ. Βαρουφάκης δεν ζητάει χάρες, αλλά επιθυμεί μία συμφωνία για το πρόγραμμα αποπληρωμής του χρέους, η οποία θα χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό οδικό χάρτη, από αυτόν που σχεδίασαν οι πιστωτές της χώρας.
«Και το πιο σημαντικό, επιθυμεί περισσότερο χρόνο, προκειμένου να καθορίσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου» εξηγεί η εφημερίδα.
Ως προς την αντίδραση των αγορών, η Wall Street Journal παραδέχεται πως ανέλπιστα οι αγορές δεν έχουν ταραχθεί από τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.
«Αλλά ο τόνος ενδέχεται να αλλάξει άρδην, από τη στιγμή που εισέλθει στις συζητήσεις και η Γερμανία, η οποία τηρεί μία σκληρή γραμμή έναντι της Ελλάδας» σημειώνει εν συνεχεία.
«Η αυριανή συνάντηση με τον W. Schaeuble θα είναι σκληρή» συμπληρώνει, ενόψει των κρίσιμων επαφών στο Βερολίνο.
«Το ρολόι συνεχίζει να χτυπά. Κυβέρνηση και τράπεζες θα αρχίσουν να αισθάνονται μία αυξάνουσα πίεση» καταλήγει, παραπέμποντας στο κάτωθεν βίντεο…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης