Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Μαθήματα ηθικής και ιστορίας - Να βρει λύση για το ελληνικό χρέος η Γερμανία... λόγω 1953

Rabobank: Μαθήματα ηθικής και ιστορίας - Να βρει λύση για το ελληνικό χρέος η Γερμανία... λόγω 1953
Τη σκληρή στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα σχολιάζει άρθρο του CNBC
Ως μία από τις σημαντικότερες υποθέσεις της δεκαετίας χαρακτηρίζεται η περίπτωση της Ελλάδας σε νέο άρθρο του CNBC, σημειώνοντας ότι αποτελεί μία διαχρονική ιστορία, «οι πιστωτές κυνηγούν τους οφειλέτες».
Ειδικότερα υπενθυμίζει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση ταξιδεύει από χώρα σε χώρα στην Ευρώπη προκειμένου να καταφέρει να συμφωνήσει με την τρόικα σε κάποιου είδους συμβιβασμό για το χρέος.
Μάλιστα σημειώνει ότι η Γερμανία είναι η χώρα με την σκληρότερη στάση απέναντι στην Ελλάδα, καθώς αρνείται πεισματικά κάθε διαπραγμάτευση για το χρέος.
Ωστόσο η στάση της Γερμανίας είναι καθοριστική καθώς είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας από την πλευρά της Ευρωζώνης ενώ φημίζεται για τη δημοσιονομική της σύνεση.
Ο αρθρογράφος σε αυτό το σημείο υπενθυμίζει ότι η Γερμανία έχει υποφέρει και αυτή από το ζήτημα του χρέους ωστόσο έλαβε πιο ευνοϊκής μεταχείρισης, καθώς το χρέος της διαγράφηκε.
Οι επανορθώσεις με τις οποίες είχε επιβαρυνθεί η Γερμανία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο προκάλεσαν υπερπληθωρισμό και οικονομική καταστροφή, η οποία συνέβαλε στην ισχυροποίηση του Ναζιστικού κόμματος» σημειώνεται στο άρθρο.
«Εν όψει της συνάντησης που θα έχει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών με τον Γερμανό ομόλογο του W, Schaeuble πρέπει να θυμηθούμε την ιστορία της περιόδου 1933-1945, όταν το εξωτερικό χρέος της Γερμανίας διεγράφη σε μεγάλο ποσοστό, χωρίς να δώσει μεγάλο μέρος των αποζημιώσεων που όφειλε. Αυτή η εξέλιξη οδήγησε στο γερμανικό οικονομικό θαύμα» αναφέρουν αναλυτές της Rabobank σε σημείωμα τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης