Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mετά τη Societe Generale και η Eurasia Group προειδοποιεί για κίνδυνο περιοριστικών μέτρων στις ελληνικές τράπεζες

Mετά τη Societe Generale και η Eurasia Group προειδοποιεί για κίνδυνο περιοριστικών μέτρων στις ελληνικές τράπεζες
H Eurasia Group διαμηνύει πως η Ελλάδα κινδυνεύει να βιώσει μια πραγματική πιστωτική κρίση
Για τον κίνδυνο επιβολής περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες προειδοποιεί η Eurasia Group, λίγες μόλις ημέρες μετά τις αντίστοιχες προειδοποιήσεις της Societe Generale.
Eιδικότερα, η Eurasia Group διαμηνύει πως η Ελλάδα κινδυνεύει να βιώσει μια πραγματική πιστωτική κρίση, λόγω της αντιπαράθεσης με τους Ευρωπαίους, γεγονός που μπορεί πολύ γρήγορα να οδηγήσει στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες.
Όπως επισημαίνει η Eurasia Group, από τη στιγμή που η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, η Ελλάδα θα ξεμείνει από κεφάλαια και ρευστότητα, μέχρις ότου καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές.
Όπως ανέφερε ήδη από τις 2/2 το www.bankingnews.gr, oρατό θεωρεί η Societe Generale τoν κίνδυνο επιβολής περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες, σε περίπτωση βίαιης κλιμάκωσης του φαινομένου της εκροής καταθέσεων.
"Εάν επιταχυνθούν οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, η ελληνική κυβέρνηση δεν αποκλείεται να προχωρήσει στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων", προβλέπει ο Michel Martinez, οικονομολόγος της Societe Generale, αποτιμώντας τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται επί ελληνικού εδάφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης