Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: Με γρήγορους ρυθμούς κινείται o Τσίπρας για να βάλει φρένο στη λιτότητα

WSJ: Με γρήγορους ρυθμούς κινείται o Τσίπρας για να βάλει φρένο στη λιτότητα
Από την εκλογική νίκη της Κυριακής μέχρι και σήμερα, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στήνει σκηνικό αντιπαράθεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Με ταχύτατους ρυθμούς, προκειμένου να ανακόψει τη λιτότητα, κινείται η Ελλάδα, όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά της η Wall Street Journal, αποτιμώντας τις πρώτες κινήσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης.
Όπως σημειώνεται στην εφημερίδα, η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα κινείται ταχύτατα προκειμένου να διαμορφώσει την κυβερνητική της ατζέντα, η οποία θα περιλαμβάνει:
- την έναρξη νέων διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της χώρας, για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
- τον τερματισμό της λιτότητας
- την ακύρωση των αποκρατικοποιήσεων
- την ακύρωση των απολύσεων στον δημόσιο τομέα
Μιλώντας κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε πως προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης είναι η τόνωση της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να πάρει μπροστά.
Ταυτόχρονα γνωστοποίησε πως η Αθήνα είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί με τους εταίρους, προκειμένου να μειωθεί το ελληνικό χρέος, μέσω μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης.
Από την εκλογική νίκη της Κυριακής μέχρι και σήμερα, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στήνει σκηνικό αντιπαράθεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια προσπάθεια να εκπληρώσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις απέναντι στον ελληνικό λαό.
Όσο ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε, το ελληνικό χρηματιστήριο είχε επιδοθεί σε ελεύθερη πτώση, ενώ οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων εκτινάσσονταν στα ύψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης