Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Η Ελλάδα θα πει ναι στις μεταρρυθμίσεις και η Ευρώπη θα χαλαρώσει τους δημοσιονομικούς στόχους

Reuters: Η Ελλάδα θα πει ναι στις μεταρρυθμίσεις και η Ευρώπη θα χαλαρώσει τους δημοσιονομικούς στόχους
Κρίσιμοι μήνες θεωρούνται ο Μάρτιος, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, δεδομένης της λήξης ομολόγων
Παράταση της περιόδου αβεβαιότητας και αναταραχής στην Ελλάδα, μέχρις ότου να υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος, προβλέπει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, στη στήλη Breakingviews.
Όπως επισημαίνει, η περίοδος αβεβαιότητας είναι δεδομένη, στη σκιά του ελληνικού αιτήματος για διαγραφή του χρέους κι ενώ οι Ευρωπαίοι το αρνούνται.
Οι αγορές, στην τρέχουσα συγκυρία, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία πως ο αντι-μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ θα κατορθώσει να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές, ως προς τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας.
Ωστόσο, το μείζον ζήτημα δεν είναι άλλο από το ελληνικό χρέος.
Κρίσιμοι μήνες θεωρούνται ο Μάρτιος, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, δεδομένης της λήξης ομολόγων.
Ο νέος πρωθυπουργός τη Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του, προκειμένου να διαπραγματευθεί για την ελάφρυνση του χρέους, για την οποία δεσμεύθηκε προεκλογικά.
Οι αποπληρωμές του ελληνικού χρέους θα εξαντλήσουν τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας, μέχρι τα τέλη Μαρτίου, προειδοποιεί σημαντική μερίδα αναλυτών.
Για να κατορθώσει να επιτύχει τους στόχους του ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας θα πρέπει να σημειώσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις του με τους πιστωτές της χώρας.
Διαφορετικά, δεν θα υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τη χρεοκοπία.
Όπως αναφέρει, στη συνέχεια, το Reuters, το πιο πιθανό σενάριο για την έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και τρόικας είναι το εξής:
Πιθανότατα η Αθήνα θα δεσμευθεί να κάνει ορισμένες μεταρρυθμίσεις, ώστε να λάβει ως αντάλλαγμα τη χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων.
Εάν χαλαρώσουν ορισμένοι από τους στόχους της Αθήνας και επίσης παραταθεί η αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, με ταυτόχρονη μείωση των επιτοκίων, τότε η Ελλάδα θα λάβει μια σημαντική ανάσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης