Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fidelity: Μακριά από τα ελληνικά ομόλογα - Αστάθεια μέχρι να υπάρξει συμβιβασμός Αθήνας - τρόικας

Fidelity: Μακριά από τα ελληνικά ομόλογα - Αστάθεια μέχρι να υπάρξει συμβιβασμός Αθήνας - τρόικας
"Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής δεν αποπνέει αρκετή εμπιστοσύνη, ώστε να αυξήσουμε τις τοποθετήσεις μας στα ελληνικά ομόλογα"
Μακριά από τα ελληνικά ομόλογα επιλέγει να μείνει η Fidelity, προτιμώντας να τηρήσει αποστάσεις ασφαλείας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής και την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της χώρας.
"Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής δεν αποπνέει αρκετή εμπιστοσύνη, ώστε να αυξήσουμε τις τοποθετήσεις μας στα ελληνικά ομόλογα", υποστηρίζουν οι αναλυτές της Fidelity.
Να σημειωθεί εδώ πως η Fidelity διαθέτει συνολικά υπό διαχείριση assets ύψους 276 δισ. δολαρίων.
"Το αποτέλεσμα της ελληνικής κάλπης δεν συνιστά ευκαιρία... ακόμη, ούτε για τα κρατικά ελληνικά ομόλογα, ούτε για τα εταιρικά", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Dierk Brandenburg, στρατηγικός αναλυτής της Fidelity.
Όπως εξηγεί ο ίδιος, υπάρχει η πιθανότητα ενός συμβιβασμού της νέας ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.
Ενός συμβιβασμού που θα διασφαλίζει την ισορροπία των περικοπών δαπανών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με τη χαμηλότερη δυνατή εξυπηρέτηση του χρέους.
"Μέχρι να επιτευχθεί όμως αυτός ο συμβιβασμός, η πολιτική αβεβαιότητα και η μεταβλητότητα στις αγορές θα επιμείνουν", καταλήγει ο Dierk Brandenburg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης