Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Ως πότε η Ευρωζώνη θα αντιστέκεται στις αξιώσεις της Αθήνας για haircut στο ελληνικό χρέος;

CNBC: Ως πότε η Ευρωζώνη θα αντιστέκεται στις αξιώσεις της Αθήνας για haircut στο ελληνικό χρέος;
To ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, επιμένει μεγάλη μερίδα αναλυτών
"Μπορεί τελικά η Ευρώπη να αντισταθεί στις αξιώσεις της Ελλάδας για haircut στο ελληνικό χρέος;", διερωτάται σε νέο δημοσίευμά του το CNBC.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, καθώς ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ετοιμάζεται να κυβερνήσει, οι Ευρωπαίοι ηγέτες σπεύδουν να απορρίψουν και να υποβαθμίσουν κάθε συζήτηση για haircut στο ελληνικό χρέος.
Ωστόσο, ολοένα και περισσότεροι είναι οι οικονομολόγοι που αναρωτιούνται για το πόσο μπορεί να αντέξει η αντίσταση των Ευρωπαίων στις ελληνικές αξιώσεις.
"Παρά την αντίσταση των Ευρωπαίων στις ελληνικές αξιώσεις, η Ευρωζώνη στην πραγματικότητα δεν έχει πολλές επιλογές απέναντι στην Ελλάδα", δηλώνει ο οικονομολόγος Philippe Legrain, πρώην οικονομικός σύμβουλος του πρώην προέδρου της Κομισιόν, J. M. Barroso.
To ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, σπεύδει να καταστήσει σαφές.
Στο μεταξύ, λάβρος κατά της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης εμφανίζεται ο Andrew Sentance, πρώην μέλος της Βank of England και νυν οικονομικός σύμβουλος στην PwC.
"Η προηγούμενη κυνέρνηση δεν έλαβε στις σωστές αποφάσεις, για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα", εξηγεί, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο CNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης