Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα - Μειονέκτημα του Τσίπρα η κυβερνητική απειρία

FT: Ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα - Μειονέκτημα του Τσίπρα η κυβερνητική απειρία
"Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αντιμετωπίσει τα oικονομικά και πολιτικά προβλήματα της χώρας."
Για ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο οι Financial Times, προειδοποιώντας πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να αποτελέσει… δύσκολος γρίφος για τους Ευρωπαίους.
Ειδικότερα, η βρετανική εφημερίδα εξηγεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο αντι-μνημονιακό κόμμα στην Ευρώπη, το οποίο αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση μίας χώρας, κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης.
Παράλληλα, υπενθυμίζει πως είναι το πρώτο αριστερό κόμμα που αναλαμβάνει τα ηνία μίας ευρωπαϊκής χώρας από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έως σήμερα!
«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστά έμπνευση για παρόμοιας ιδεολογίας κινήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως για παράδειγμα το Podemos» αναφέρουν οι Financial Times.
Βέβαια, προειδοποιούν πως η κυβερνητική απειρία του ΣΥΡΙΖΑ και η έκθεση του κόμματος σε ακρο-αριστερές ιδέες προκαλούν εκτεταμένη ανησυχία στην Ευρώπη.
Άλλωστε, ο διοικητής της Bundesbank, J. Weidmann, απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τον κάλεσε να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, ευχόμενος «η νέα κυβέρνηση να μην θέσει σε αμφισβήτηση ό,τι έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα».
«Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αντιμετωπίσει τα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα της χώρας. Η κατάσταση είναι πιθανόν να επιδεινωθεί, παρά να βελτιωθεί» προειδοποιεί ο M. Rahman, αναλυτής της Eurasia Group.
Από την πλευρά της, εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, η Γερμανία αντιτάσσεται στις αξιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του χρέους.
Αντιθέτως, το Βερολίνο, συνεχίζει, εμφανίζεται πρόθυμο να «χαλαρώσει» τους όρους αποπληρωμής του χρέους.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δέχεται πίεση τόσο από τους πιστωτές, όσο και από τα ριζοσπαστικά τμήματα του κόμματος» τονίζει η εφημερίδα.
Οι επιλογές του Αλέξη Τσίπρα είναι περιορισμένες, διαμηνύει εν συνεχεία, εξηγώντας πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για το 2015 – 2016 ανέρχονται στα 28 δισ. ευρώ.
«Ο Τσίπρας έχει αποσαφηνίσει πως θέλει την Ελλάδα εντός του Ευρωζώνης, δεσμευόμενος πως δεν θα προβεί σε μονομερείς κινήσεις» τονίζουν οι Financial Times.
Όπως σημειώνουν καταλήγοντας οι Financial Times, η τρέχουσα εκλογική αναμέτρηση είναι η τρίτη των τελευταίων δύο ετών, με τους Έλληνες ψηφοφόρους να στρέφονται μαζικά στον ΣΥΡΙΖΑ, αν και ιδεολογικά ανήκουν στον κεντροδεξιό και κεντροαριστερό χώρο.


To πρωτοσέλιδο των Financial Times

Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης