Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

AFP: Η Ελλάδα έτοιμη να βουτήξει στο άγνωστο – Οι Έλληνες αναζητούν την ελπίδα…

AFP: Η Ελλάδα έτοιμη να βουτήξει στο άγνωστο – Οι Έλληνες αναζητούν την ελπίδα…
Ο προεκλογικός λόγος του Αλέξη Τσίπρα έχει γλυκάνει τους ψηφοφόρους, οι οποίοι θέλουν να βγει η χώρα από τις κακουχίες
Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του 40άρη Αλέξη Τσίπρα θα είναι μια βουτιά στο άγνωστο για την Ελλάδα, ωστόσο οι πολίτες της χώρας είναι έτοιμοι να ριψοκινδυνεύσουν, μετά από χρόνια δυσκολιών, τονίζει σε δημοσίευση του το πρακτορείο AFP.
Ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να επαναδιαπραγματευθεί το χρέος, ενώ στον προεκλογικό του αγώνα διεμήνυε ότι η κυβέρνησή του θα αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά και τις δημόσιες δαπάνες, που είχαν περικοπεί λόγω της τρόικας.
Πολλοί εκτιμούν ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει ως τιμωρία στην πολιτική που άσκησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ αμφιβάλουν ότι θα καταφέρει όσα έχει υποσχεθεί.
«Ο Τσίπρας είναι εμφανίσιμος, συμπαθητικός και δεινός ρήτορας», αναφέρει μία από τους ψηφοφόρους στο AFP, «ωστόσο, τι μπορεί να καταφέρει έτσι όπως έχει η παρούσα κατάσταση;».
Παρά τις αμφιβολίες, η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια ιστορική στιγμή για το κόμμα, αλλά και για την Ελλάδα, ενώ θα ανοίξει τον δρόμο και για άλλες πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη, που μάχονται κατά της λιτότητας, όπως οι Podemos στην Ισπανία και το Κίνημα του B. Grillo στην Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης