Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FAZ: Δημοψήφισμα για την ευρωπαϊκή πολιτική των περικοπών οι ελληνικές εκλογές

FAZ: Δημοψήφισμα για την ευρωπαϊκή πολιτική των περικοπών οι ελληνικές εκλογές
Σύμφωνα με την FAZ από το εκλογικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί η συνέχιση του αυστηρού προγράμματος περικοπών
«Δημοψήφισμα για την ευρωπαϊκή πολιτική των περικοπών» χαρακτηρίζει τις σημερινές εκλογές στην Ελλάδα, η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι «από την έκβαση των πρόωρων εκλογών θα εξαρτηθεί η συνέχιση του αυστηρού προγράμματος περικοπών της υπερχρεωμένης χώρας».
Την ίδια στιγμή η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt παρουσιάζει εν συντομία βασικές πτυχές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον τίτλο «Θα καταψηφίσει η Ελλάδα την Ευρώπη;». Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «σήμερα η Αθήνα ψηφίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φαβορί. Το πρόγραμμα της Αριστεράς ακούγεται καλό. Κατώτατος μισθός, περισσότερες κοινωνικές παροχές και πολεμικές επανορθώσεις από τη Γερμανία. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει τα πάντα, ο ρεαλισμός δεν παίζει κανέναν ρόλο».
Από την άλλη η εφημερίδα Tagesspiegel υπενθυμίζει ότι «στη χειρότερη περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος του Grexit».
«Μια ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ των δανειστών και του Τσίπρα θα μπορούσε να επιφέρει στη χειρότερη περίπτωση την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ» σημειώνεται στη γερμανική εφημερίδα,
Ωστόσο τονίζεται ότι το «πιθανότερο σενάριο όμως είναι να συμφωνήσουν οι δυο πλευρές σε μια ακόμη παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης