Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Μόλις στο 10% η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Societe Generale: Μόλις στο 10% η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη
Από 0% έως και 10% η πιθανότητα ενός Grexit
Λίγες έως και μηδενικές είναι οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με νέα έρευνα της Societe Generale.
Ειδικότερα, η γαλλική επενδυτική τράπεζα, σε έρευνα που πραγματοποίησε μεταξύ 179 αναλυτών, εκτιμά πως η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη εντός των επόμενων 12 μηνών, είναι από μικρή έως και… μηδαμινή.
Πιο συγκεκριμένα, το 27% των ερωτηθέντων θεωρεί πως ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι μηδαμινός, ενώ το 26% εκτιμά πως η πιθανότητα ενός Grexit ανέρχεται στο 10%.
Παράλληλα, το 20% των αναλυτών θεωρεί πως το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ανέρχεται στο 25% ενώ το 13% εκτιμά πως οι πιθανότητες εγκατάλειψης του ευρώ είναι «μοιρασμένες».
Επομένως, εξάγεται το συμπέρασμα, πως η πλειονότητα των αναλυτών - σε ποσοστό άνω του 50% - θεωρεί πως το σενάριο του Grexit έχει πιθανότητες υλοποίησης από 0% έως 10%.






Όσον αφορά το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, το οποίο πιθανώς θα περιλαμβάνει και την αγορά κρατικών ομολόγων, οι αναλυτές εκτιμούν πως θα ανέρχεται στα 500 δισ. ευρώ.
Πιο αναλυτικά, το 45% των αναλυτών αναμένει το μέγεθος του προγράμματος στα 500 δισ. ευρώ, ενώ το 16% στα 1 τρισ. ευρώ.
Παράλληλα, το 20% εκτιμά πως το QE θα κυμαίνεται μεταξύ 600 και 700 δισ. ευρώ, ενώ τέλος, το 9% στα 800 δισ. ευρώ.





Ως προς τον χρόνο ανακοίνωσης του προγράμματος, η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί ως την πλέον πιθανή ημερομηνία την 22η Ιανουαρίου του 2015, δηλαδή την προσεχή Πέμπτη.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης