Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Κανένας κίνδυνος υποβάθμισης της Ελβετίας και των τραπεζών από την απόφαση της SNB

S&P: Κανένας κίνδυνος υποβάθμισης της Ελβετίας και των τραπεζών από την απόφαση της SNB
Η κίνηση της SNB δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στην αξιολόγηση ΑΑΑ που λαμβάνει η Ελβετία, με σταθερό outlook
Δεν κινδυνεύει η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελβετίας, αλλά ούτε και οι αξιολογήσεις των τραπεζών της χώρας, από την απρόσμενη κίνηση της Swiss National Bank να αποσύρει το όριο της ισοτιμίας του φράγκου έναντι του ευρώ, το οποίο είχε τοποθετήσει το 2011 στα 1,20.
Τη θέση αυτή διατυπώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's, σχολιάζοντας τη σημερινή απόφαση - σοκ της κεντρικής ελβετικής τράπεζας.
Όπως επισημαίνει η S&P, σε ειδική έκθεση που δημοσιοποίησε, η κίνηση της SNB δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στην αξιολόγηση ΑΑΑ που λαμβάνει η Ελβετία, με σταθερό outlook.
Eπί της ουσίας, η S&P αφήνει να εννοηθεί πως δεν κινδυνεύει με υποβάθμιση η αξιολόγηση της ελβετικής οικονομίας και των ελβετικών τραπεζών.
Ο οίκος σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως η ισχυρή οικονομία της Ελβετίας και η σταθερή δημοσιονομική της κατάσταση είναι ικανές να ανταπεξέλθουν έναντι του σοκ που έχει προκληθεί στην αγορά συναλλάγματος.
Η απόφαση της SNB δεν αναμένεται να έχει άμεσο αντίκτυπο ούτε στις αξιολογήσεις των ελβετικών τραπεζών, επαναλαμβάνει η S&P.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης